Miksang Fotografie Academy

Helen Vink Miksang Fundamentals picto
Kijken doe je met jouw ogen, en zien gebeurt vanuit jouw hart. Als je iets ziet vanuit je hart, ervaar je de ervaring van geraakt zien en het plezier van directe waarneming.
Helen Vink Miksang Fundamentals picto
In Miksang ligt de nadruk op het proces van pure waarneming en de ervaring van geraakt zien. Als je dit toelaat ontdek je de rijkdom van jouw alledaagse schoonheid.
Helen Vink Miksang Fundamentals picto
Je leert wat pure waarneming en helder zien is en hoe je kijkt. Je  ontspant & ontwaakt uit de dofheid van het denken. Je verschuift naar het voelen van geraakt zien.
Helen Vink Miksang Exploring picto
Je hoeft geen idee te hebben over wat je wilt/moet fotograferen, en je hoeft niet te zoeken naar mooie foto's'. Je ont-moet en ont-dekt wat visueel resoneert.
Helen Vink Miksang Exploring picto
Miksang Fotografie is mindfulness-in-actie; je ontwikkelt innerlijke stilte en focus middenin het alledaagse leven en leert hoe je jouw foto's verbetert met de Miksang methode.
Helen Vink Miksang Exploring picto
Miksang Fotografie is ook meditatie-in-actie; met visuele oefeningen veranker je visuele wakkerheid en gelijkheid. Met jouw camera als medium om fris zien uit te drukken.
miksang fotografie, contemplatieve fotografie, wat is miksang, miksang, meditatie, mindfulness, mindful fotograferen, meditatief fotografren
In 2006 nam ik deel aan mijn eerste Miksang workshop en ik was om! Ik had meerdere contemplatieve kunsten gedaan en herkende dezelfde basisprincipes. Hier begreep ik meteen hoe fotografie, mindfulness meditatie en boeddhistische wijsheid op unieke artistieke wijze samenkomen. Met mijn camera op pad, wakker kijken vanuit een open hart, in dezelfde wereld waar ik iedere dag al rondliep, nu als meditatie-in-actie.


Voor het eerst begreep ik wat een frisse blik is. En hoe je dit kan trainen net als spieren. Onthaasten met het snelste creatieve medium, de camera! Het klinkt als een paradox, en het tegendeel is waar. Ik ontdekte dat het mogelijk is de eenvoud van alledaagse schoonheid in mijn omgeving te zien én mijn, bewuste en onbewuste, innerlijke ingewikkeldheid op te lossen ;-) Ik hervond de zin van fotografie en de zingeving in mijn leven. Nu deel ik mijn Miksang foto's om de wereld mooier te maken.


Graag leer ik jou in de Miksang Academy hoe jij jouw unieke alledaagse schoonheid ontdekt met het stapsgewijs leerproces die Miksang Fotografie biedt. Je vindt kalmte en rust in jezelf, bent minder bezig met wat je wel en niet wilt zien, wel en niet wilt fotograferen, je ontspant en je gaat je intuïtieve zien vanuit je hart vertrouwen. Ontdek zelf hoe je eenvoudig fotografeert met jouw camera. Zowel zinvol voor de beginnende als gevorderde fotografieliefhebber. Je verbetert je foto's eenvoudig en gaat meer genieten van jouw dagelijks leven zoals het is, verbonden in het nu. 

Helen Vink Miksang Mastering picto
Miksang betekent: 'Goed Oog'. 'Als je een ervaring van Goed Oog hebt geef je met jouw camera oprecht en vriendelijk, elegant en authentiek fotografische expressie hieraan.
Helen Vink Miksang Mastering picto
Je opent je hart, kalmeert je drukke actieve denken en kijkt onbevangen met je hart, geest en ogen op één lijn. Je voelt wat jou raakt, je houdt voeling en dan fotografeer je.
Helen Vink Miksang Mastering picto
De verrukking van eenvoudig één iets tegelijk zien, de tijd nemen om één iets te fotograferen geeft diepe voldoening. Wat Miksang Fotografie kenmerkt is eenvoud en rijkdom.
miksang mindful mindfulness fotografie meditatiecursus workshop miksang training hoogsensitief hsp
€ 17,50,-
€ 11,-
Jouw kennismaking met Miksang Fotografie, over het proces van levendige waarneming en helder zien, het plezier van onbevangen kijken en geraakt zien, de ontdekking van alledaagse schoonheid en eenvoudig fotograferen. Ontspan en geniet van de Miksang foto's in deze online presentatie, en laat je raken. Met Hèlen Vink.
 • Vermindering van dagelijkse stress
 • Verbetering van concentratie
 • Kalmte ontwikkelen in een onrustige wereld
 • Bewust pauzering in je (te) vele denken kunnen inlassen
 • Behulpzaam om helder waar te nemen
 • Makkelijker kunnen loslaten
 • Genieten van alledaagse schoonheid
 • Onthaasting & vitaliteit in jouw alledaagse leven
 • Meer balans tussen je innerlijk wereld en je dagelijkse wereld
 • Vertrouwen ontwikkelen in voelen & intuïtie
 • Makkelijker verbinding in het hier en nu
 • Voller genieten van zintuigelijke ervaringen
 • Meer intimiteit met jouw directe omgeving
 • Diepe ontspanning en voldoening
 • Leren om eenvoudig te fotograferen
 • Voeling houden tijdens het fotograferen
 • Moeiteloos jouw foto's verbeteren
 • De nabewerking en gedachten achteraf eenvoudig houden
miksang mindful mindfulness fotografie meditatiecursus workshop miksang training hoogsensitief hsp
€ 549,-
€ 490,-
Je start met de 4-daagse Miksang Introductie module waarin je kennismaakt met deze contemplatieve benadering van Miksang Fotografie. De basis hierin is om ideeën, aannames en verwachtingen over jezelf, fotografie, meditatie en mindfulness op te lossen. Met de visuele oefeningen als 'menselijke camera' en 'wat is een ding?' ervaar je al snel deze rust in jezelf. Stapsgewijs ontdek je jouw unieke frisse blik. Vanuit je open ruimte van onbevangen kijken en wakker zien breng je dit in de praktijk met de foto-opdrachten. je ontdek zelf hoe alledaagse schoonheid kinderlijk eenvoudig te zien is, en soms ook niet ;-)


Iedere dag eindigt met de ervaring- en fotobespreking. Vanuit deze Miksang Introductie Module en de Miksang basisprincipes die je belichaamd hebt ervaren en nooit meer vergeet, kan je doorstromen naar de vervolgmodule Miksang Fundament. Of je stapt in de Miksang Academy voor jouw Miksang Meesterschap met de 3 vervolgmodules Miksang Fundament, Miksang Essentie & Miksang Master.


Tijdsduur: 4 dagen (donderdag t/m zondag van 09.30 uur - 17.30 uur)

Voorbereiding: Online introductie lezing

€ 980,-
€ 850,-
Deel 1 van de Miksang Opleiding. In totaal zijn er 4 Miksang modules van 4x 4 dagen, met in totaal 16 dagen Miksang Opleiding tot jouw Miksang Meesterschap.


Met deze twee Modules van Miksang Introductie en Miksang Fundament leg je in 8 dagen een stevige Miksang basis in jezelf en met Miksang Fotografie. In de Miksang Introductie maak je kennis met wakker kijken, geraakt zien, de ervaring van 'fris', de rijkdom van oneindige waarnemingen en oprecht fotograferen. In de Miksang Fundament Module leg je een verdiepend fundament met de Miksang beoefening met het niet hoeven weten wat en wanneer je 'fris' gaat zien, en met nieuwe visuele oefeningen en nieuwe foto-opdrachten.


Instapvoorwaarde: Online Introductie Lezing

Tijdsinvestering: 2x 4 dagen (donderdag t/m zondag van 09.30 uur 17.30 uur)

Voorbereiding: Online lezingen voor Miksang Introductie + Fundament Modules

€980,-
€ 850,-
Deel 2 van de Miksang Opleiding. In deze Meesterschap verdieping met de twee opeenvolgende Miksang Modules van Miksang Essentie & Master dompel je jezelf verder onder in de visuele rijkdom van jouw alledaagse omgeving. Je hebt al een stevige basis van de ervaring van wakker kijken, geraakt zien en eenvoudig fotograferen. Nu leer je kijken naar vorm als ruimte en ruimte als vorm en verken je de complexiteit van spiegelingen, reflecties en gelaagdheden. Je ontwikkelt meesterschap in oprechte expressie en poëtische fotografie in de dagelijkse visuele rijkdom die zich oneindig ontvouwt.

Je sluit dit programma af als een gecertificeerd Miksang Master.

Hierna kan je doorstromen naar de Miksang Instructeur Opleiding.


Instapvoorwaarde: Deel 1 = Miksang Introductie + Miksang Fundament

Tijdsinvestering: 2x 4 dagen (donderdag 09.30 uur t/m zondag 17.30 uur)

Voorbereiding: Online lezingen

Helen Vink Miksang Fotografie
€ 1470,-
€ 1190,-

Ontwikkel je tot een Miksang Master! Na Miksang Opleiding Deel 1 kun je verder met de 3 opeenvolgende modules van Miksang Fundament, Miksang Essentie en Miksang Master voltooi je jouw opleiding aan de Miksang Academy.

Je sluit dit programma als gecertificeerd Miksang Master af. Hierna heb je de mogelijkheid om door te stromen naar de Miksang Instructeur Opleiding.


Je belichaamt dieper kijken, geraakt zien, 'fris' en fotograferen met de Miksang methode. Het doel van deze Miksang-reis is dat je meer verbinding ervaart met het fotograferen en jouw inspiratie met de alledaagse dingen en situaties in jouw leven. Waar je ook maar bent, je bent altijd in het hier en nu. Tegelijk week je dieperliggende concepten over jezelf en fotografie los en kristalliseer je gelijkmoedigheid over wat je ziet én over jezelf. En verbeter je moeiteloos jouw foto's.


Instapvoorwaarde: voltooiing Miksang Introductie Module

Tijdsduur: 3x 4 daagse retraite (donderdag 09.30 uur t/m zondag 17.30 uur) + een gratis Miksang Masterclass dag

Voorbereiding: Online lezing

Helen Vink Miksang Train de Trainer
€ 1150,-
€ 990,-

Ben jij ook zo enthousiast en wil je Miksang Modules onderrichten in zakelijke setting? Of wil je voor jezelf leren hoe je Miksang presenteert? Dan is de Miksang Trainer voor jou geschikt. Lesgeven is een mooie verdieping voor jouw eigen begrip en een diepere beoefening van Miksang Contemplatieve Fotografie. 


Tijdsinvestering: 2x 3 daagse (vrijdag 10.00 uur tot zondag 18.00 uur)

Verplicht: Miksang Opleiding + herhaling Miksang Introductie

miksang mindful mindfulness fotografie meditatiecursus workshop miksang training hoogsensitief hsp
€ 90,-
De Miksang Masterclasses worden 4x per jaar gegeven, elke 3e zondag of zaterdag per kwartaal. Ter inspiratie  voor jouw Miksang beoefening in jouw dagelijks leven om met jouw Miksang maatjes en gelijkgestemden uit te wisselen. 


Tijdsinvestering: 1 dag (zaterdag 10.00 uur tot 17.30 uur)

Instapvoorwaarde: voltooiing Miksang Opleiding

Bij de Miksang Academy zit gratis toegang tot Mijn Miksang Online: jouw eigen veilige en besloten Miksang Community waar je inspiratie kan opdoen, verder leren, jouw foto's posten en Miksang foto's van anderen bekijken.


De Miksang App kan je eenvoudig op de telefoon installeren

Voor Android >

Voor iPhone >

Om jouw inspiratie levend en sprankelend te houden voor jouw Miksang fotograferen na de 4-daagse retraite. Je kan uitwisselen met andere Miksang beoefenaars en rustig kijken wat jij nodig hebt voor jouw Miksang verdieping, en de online lezingen herhalen en nieuwe trainingen volgen.


 • Jouw Miksang foto's delen
 • Miksang foto's van anderen bekijken
 • Contact met je Miksang buddy's
 • Samen Miksang oefenen
 • Online lezingen volgen
 • Online trainingen volgen

Miksang leerde mij om weer te genieten van het leven en me verbonden te voelen met mijn omgeving.
Het is de perfecte aanvulling op m’n mindfulness beoefening als meditatie-in-actie: lekker buiten, met m’n ogen én hart volledig open. Met de frisse foto’s laat ik anderen de vreugde van mijn unieke waarneming meebeleven.
En veel belangrijker: het gaf me mijn onbevangen en nieuwsgierige blik op de wereld terug.

Inmiddels is Miksang Fotografie niet meer weg te denken uit mijn leven en heb ik mijn camera vrijwel altijd in mijn tas, klaar om een vreugdevolle, frisse waarneming vast te leggen 
Miksang helpt mij om van mijn hoofd naar mijn hart te gaan, vanuit het denken naar voelen. Ook in het dagelijks leven geef ik nu eerder gehoor aan spontane ingevingen en laat ik me minder leiden door mijn hoofd.