arrow_drop_up arrow_drop_down
miksang mindful mindfulness fotografie meditatiecursus workshop training meditatie aandachtstraining

Miksang is Tibetaans voor ‘Goed Oog’

Miksang gaat over onbevangen kijken en puur fotograferen

Goed Oog

Miksang is een Tibetaans woord wat zich als ‘Goed Oog’ laat vertalen.

Goed hier verwijst naar fundamentele goedheid, en gaat voorbij aan de betekenis van 'goed' en 'slecht.'

Oog verwijst naar ons vermogen van inherent helder zien.

Deze contemplatieve benadering van fotografie is gebaseerd op de leringen over Shambhala en de Dharmakunstleringen van de Tibetaanse meditatiemeester, kunstenaar en geleerde Chögyam Trungpa Rinpoche.

De kern van de Shambhala-leringen is dat alles en iedereen fundamenteel goed is en dat we een inherente goedheid hebben.

Als we vanuit deze bron gaan leven zijn we in staat een verlichte samenleving te creëren.

Dharmakunst

De Dharmakunst-leringen zijn gebaseerd op de aard van pure waarneming, het plezier van het proces van directe waarneming en creativiteit, de schoonheid van de dingen zoals ze zijn, de directe ervaring van resonantie en geraaktheid, en poëtische expressie.

Miksang Fotografie is een jonge unieke kunstdiscipline.
Deze contemplatieve benadering van fotografie verrijkt de hedendaagse fotografie met een unieke methode van fotografische expressie. Miksang Fotografie is een verdiepende beoefening van mindfulness-in-actie en meditatie-in-actie.

Een frisse  blik

De rode draad in Miksang Fotografie is het plezier van directe levendige waarneming en een frisse blik.
Deze vorm van fotografie is toepasbaar voor een ieder die geïnteresseerd is in het proces van pure waarneming, geraakt zien en poëtische fotografische expressie.

Ervaar het zelf! 
Doe mee met de 2 x 2-daagse Miksang Introductie of begin eerst met de online introductie

€ 69-

€ 0,-

Miksang Online Introductie

In deze online training maak je kennis met de belangrijkste basisprincipes van Miksang Fotografie. Je kunt direct de ontspannende kracht van deze kunstvorm ervaren en je vragen stellen. Perfecte voorbereiding op de Miksang Online Basis module.


Tijdsinvestering: uren

Voorbereiding: Geen

€ 109,-
€ 49,-

Miksang Online Basis

Nu je de belangrijkste basisprincipes van Miksang Fotografie hebt leren kennen ga je nu aan de slag om zelf de alledaagse schoonheid in jouw directe omgeving te ontdekken. Met praktische oefeningen, Miksang foto-opdrachten om thuis toe te passen, een online community en gelijkgestemden om mee uit te wisselen.


Tijdsinvestering: uren

Voorbereiding: Miksang Online Introductie

miksang mindful mindfulness fotografie meditatiecursus workshop training"Verfris je staat van Zien en Zijn met jouw camera"

Over cookies: