Miksang mindful fotograferen retraite9-daagse Miksang Retraite Miksang Fotografie

In Tarifa van 18 t/m 26 maart 2023 - CANCELLED

Tarifa, Zuid-Spanje wordt Retreat Center Dechen Chöling in Frankrijk: 11-20 september 2023 

9+

9 dagen Miksang Retraite voor jouw persoonlijke Miksang verdieping
6*
Leer makkelijk de 6-stapsgewijze Miksang Methode voor ontspannen fotograferen
1001+
Gegarandeerd goed gelukte foto's voor de rest van je leven!
Helen Vink Miksang Start

Innerlijke stilte

Leer fotograferen als mindfulness-in-actie. Kom los van het (te) vele denken en verschuif naar de innerlijke stilte in jezelf. Vanuit deze open ruimte leer je wakker kijken .
Helen Vink Miksang Start

Je focus op één lijn

Jouw wakkere ogen, kalme geest, open hart, ontspannen focus en aandachtigheid op één lijn is het verrassend eenvoudig te ervaren wat jou werkelijk visueel raakt..
Helen Vink Miksang Start

Een nieuwe kijk

Even helemaal weg zijn uit je vertrouwde omgeving activeert een nieuwe frisse kijk. Laat jouw frisse blik beklijven met dagelijkse visuele oefeningen & foto-opdrachten.
Helen Vink Miksang Fundamentals picto

NU zie je levendig

Als je te vaak met je aandacht langs de wereld glijdt met gedachten als 'straks' en 'later' en 'nu even niet' ga je je mat en suf voelen. In het NU-wel ervaar je levendige waarneming.
Helen Vink Miksang Fundamentals picto

Alledaagse schoonheid

De alledaagse schoonheid is er de hele tijd al, en jij kan helder zien. Toch zie je dit niet altijd, hoe kan dat? Schoonheid wordt zichtbaar in stilte, verbinding en wakker kijken.
Helen Vink Miksang Fundamentals picto

Eenvoudige foto's 

De eenvoud in Miksang foto's ontstaat op natuurlijke wijze; met de Miksang Methode fotograferen ontdek je hoe jouw foto's eenvoudig en makkelijk verbetert.
Helen Vink Miksang Fotografie Tarifa Spanje

De reis met Miksang Fotografie

Fotografie was voor mij liefde op het eerste gezicht! Als beeldend kunstenaar maakte ik fotowerken vanuit conceptuele ideeën wat me een tijd lang voldoening gaf. Tot het me geen voldoening meer gaf en het me energie kostte. Lang snapte ik niet waarom. Terugkijkend op deze tijd, begrijp ik beter hoe vaak ik ver weg op zoek ging, in mezelf én buiten mezelf. In het creatieve maakproces kwam ik weer dicht bij mezelf. Echter, ik merkte dat ik steeds sneller leegliep met het continue bedenken van ideeën. Natuurlijk kwam er altijd iets onverwacht en verrassends tevoorschijn, zo werkt het creatieve proces, maar steeds vaker ervaarde ik het als (te) hard werken. 


Met Miksang Fotografie landde ik een gehele en geheelde ontspanning; fysiek, mentaal, emotioneel, spiritueel en creatief kwam alles bij elkaar. De 'mooie foto's' kwamen mij tegemoet, ook dwars door mijn denken heen. Wat een blije ervaring!


In Miksang Fotografie gaat het er niet speciaal om dat je een goede Miksang fotograaf wordt. Maar het kan zeker wel! ;) De contemplatieve benadering van Miksang gaat over onbevangen kijken en ontvankelijk zijn. Hoe je vanuit wakker kijken en fris zien jezelf authentiek en creatief uit kan drukken met jouw camera. In ieder moment, ongeacht je stemming, waar je ook maar bent, in verbinding in het hier en nu.


Ervaar zelf hoe je met de Miksang Fotografie loskomt van je vele denken en rustig en helder kan kijken en verschuift naar de eenvoud in jezelf; 1 visuele waarneming en 1 foto tegelijk. Je ontwikkelt innerlijke stilte middenin in het alledaagse leven. Vele Miksang studenten hebben dit in de eerste dagen meteen al ervaren. Het is echt mogelijk. Het doel van Miksang? Het doel is het pad en de reis.

Geluksmomenten is het natuurlijke resultaat van Miksang Fotografie

Fotografie wordt een middel voor een meditatieve ervaring met en authentieke creatieve expressie. Miksang kan een levenskunst, een levensreis en een lifestyle worden waarin je met jouw camera en jouw unieke 'Goed Oog' tot authentieke expressie komt. Hieruit volgen ervaringen van jouw persoonlijke geluksmomenten.

 • Vermindert je denk- en doe-stress
 • Makkelijker frustratie loslaten
 • Verbetering van concentratie en focus
 • Ontwikkelen van kalmte in rustige en onrustige situaties
 • Behulpzaam voor helder waarnemen
 • Minder denken en meer voelen voor meer balans
 • Zonder oordelen en veroordelen kunnen kijken
 • Meer verbinding in het hier en nu
 • Onthaasting en vitaliteit
 • Diepe ontspanning en grote vreugde
 • Meer genieten van zintuigelijke ervaringen
 • Meer intimiteit met alledaagse dingen
 • Waardering krijgen voor het gewone
 • Genieten van alledaagse schoonheid
 • Eenvoudig fotograferen
 • Moeiteloos je foto's verbeteren!
Gun jezelf deze onderdompeling in het proces van levendige waarneming en helderheid met onbevangen kijken en fris zien. Laat je voldoening stromen en herontdek je ware (levens)vreugde ✨
Miksang Fotografie Retraite mindful fotograferen in Spanje

€ 980,-

€ 749,-

Miksang Retraite Maart 18 t/m 26 maart 2023

Vroegboekkorting! Geldig t/m 1 januari 2023


In deze 9-daagse in-house Miksang Retraite ligt de nadruk op waarneming, het proces van visuele waarneming en jouw oprechte fotografische expressie. Je leert de belangrijkste basisprincipes en ins & outs van Miksang Fotografie. Deze contemplatieve benadering van fotografie is mindfulness-meditatie-in-actie, waarvoor je geen fotografie- of meditatie ervaring nodig hebt.

Als je meditatie/mindfulness ervaring hebt kan je verdieping ontwikkelen met het in actie zijn.


Met de visuele oefeningen breng je je ogen, hart en geest op één lijn. Iedere dag ga je op pad met een nieuwe Miksang foto-opdracht vanuit de open ruimte in jezelf en oefen je zien vanuit je hart en oprechte fotografische expressie meteen in de praktijk.

Je ervaart de diepe ontspannende en inspirerende kracht van deze jonge kunstvorm en ontdekt de alledaagse schoonheid en jouw unieke visuele resonantie. Je leert onderscheiden wat je voelt wat je ziet en wat je denkt over wat je ziet!


Locatie: In-house retraite in Darcilla Guesthouse, aan de rand van het witte centrum van Tarifa

Tijd: 9 dagen = 2x 4 dagen retraite + 1 vrije dag 

Voorbereiding: Online introductielezingen per module

Let op ! Wacht met boeken tot je een bevestiging hebt ontvangen van Miksang Fotografie.

Miksang Fotografie Retraite mindful fotograferen in Spanje

€ 490,-

€ 425,-

Miksang Retraite - 1x 4-daagse Module

Wil je het 1e deel mee doen, of kom je meedoen met jouw vervolg met de 4-daagse Miksang Fundament? In deze 4-daagse Miksang vervolg-retraite ligt de nadruk op het stabiliseren van jouw pure waarneming, en de Miksang Methode goed onder de knie krijgen. Met nieuwe visuele oefeningen en verdiepende dagelijkse Miksang foto-opdrachten met dat-heid, momenten en visuele Haiku.


Locatie: Darcilla Guesthouse, gelegen aan de rand van het witte centrum van Tarifa

Tijd: 4 dagen

Voorbereiding: Online introductielezing

Let op: check voor reisadvies naar Spanje de laatste ontwikkelingen

De reisadviezen kunnen nog steeds veranderen nu het digitaal EU-covidcertificaat voor een jaar is verlengd, t/m 30 juni 2023. Het is handig jezelf tijdig te informeren. Spanje is momenteel betrouwbaar toegankelijk vanuit Nederland. Als je via Malaga of Sevilla vliegt kan je een auto huren of met de bus naar Tarifa reizen. Update: 03-08-2022
Miksang Mindful Fotografie in Tarifa

Over Tarifa

Tarifa ligt in het uiterste zuiden van Europa, aan de Costa de la Luz - kust van het licht - in Andalusië, op 11 kilometer afstand van Marokko. Hier komen de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee samen. Het is een multicultureel laidback stadje met Moorse invloeden en ook een populair kustdorp voor watersporters. Met heerlijke tapas, allerlei lokale (vis)gerechten (ook vegetarisch). In Tarifa, als je geland bent na je reis, kom je je in een ontspannen sfeer; alles gaat hier wat langzamer en het voelt alsof je 20 jaar teruggaat in de tijd.

In jouw vrije tijd kan je heerlijk slenteren in het dorp, langs de strandkust en langs wilde natuurpaden. Ook is een walvis- en dolfijnentocht met de boot aan te bevelen, of rijd je in 20 minuten naar Bolonia naar het wandelend duingebied, of ga je een dagje met de snelveerboot in een uur naar Tanger waar je met een privé gids (tip: via DarCilla Guesthouse) een fantastisch dagje Marokko beleeft.

Korting op jouw verblijf in Dar Cilla Guesthouse

Ontvang een aantrekkelijk korting voor jouw verblijf tijdens de Miksang Retraite

Miksang mindful fotografie DarCilla Guesthouse Tarifa

Over Dar Cilla Guesthouse

Zowel de trainingsruimte als jouw verblijf is in DarCilla Guesthouse in het centrum van Tarifa. DarCilla Guesthouse is een mooi gerenoveerd gebouw met charmante appartementen, in diverse groottes met eigen faciliteiten en een keuken, gegroepeerd rondom een centrale binnenplaats. Je loopt makkelijk van jouw appartement naar de interne trainingsruimte. Martina en Zoë staan voor je klaar of zijn mobiel beschikbaar om je hulp en advies te geven.


DarCilla Guesthouse heeft een groot dakterras met een prachtig en weids uitzicht op de typische witte stadskern van Tarifa, de Straat van Gibraltar en het Rifgebergte van Marokko. Centraal gelegen aan de rand van het centrum, op loopafstand van winkels, bakker, vismarkt, haven, restaurants, tapas cafés en het plaatselijk stadsstrand en de twee zeeën. Bekijk hier de appartementen >

Een Miksang impressie

Tarifa, Bolonia & Tanger

miksang mindful mindfulness fotografie meditatiecursus workshop miksang training hoogsensitief hsp


Andalusië & De kust van het licht

Verfris je staat van Zien en Zijn en Fotograferen aan de Costa de la Luz