Miksang mindful fotograferen retraite9-daagse Miksang Retraite Miksang Fotografie

18 t/m 26 maart 2023

Leer hoe je alledaagse schoonheid uniek in beeld brengt met jouw frisse blik en camera

9+

9 dagen Miksang Retraite voor jouw persoonlijke Miksang verdieping
6*
Leer makkelijk de 6-stapsgewijze Miksang Methode voor ontspannen fotograferen
1001+
Gegarandeerd goed gelukte foto's voor de rest van je leven!
Helen Vink Miksang Start

Open innerlijke stilte

Leer fotograferen als mindfulness-in-actie. Kom los van het vele denken en vind de stilte in jezelf. Deze open ruimte in jezelf is de basis voor hernieuwd kijken en zien.
Helen Vink Miksang Start

Je focus op één lijn

Jouw wakkere ogen, kalme geest, open hart, ontspannen focus en lichte aandacht op één lijn is het verrassend eenvoudig te ervaren wat jou werkelijk visueel raakt..
Helen Vink Miksang Start

Een nieuwe kijk

Even helemaal weg zijn uit je vertrouwde omgeving activeert een nieuwe frisse kijk. Jouw frisse blik beklijft door de dagelijkse visuele oefeningen & foto-opdrachten.
Helen Vink Miksang Fundamentals picto

NU zie je levendig

Als je te vaak met je aandacht langs de wereld glijdt met gedachten als 'straks' en 'later' ga je je mat en suf voelen. In het NU ervaar je directe levendige waarneming.
Helen Vink Miksang Fundamentals picto

Alledaagse schoonheid

De alledaagse schoonheid is er altijd al, jij hebt helder zien en toch zie je dit niet altijd? Schoonheid wordt zichtbaar in stilte, met focus, verbinding en wakker kijken.
Helen Vink Miksang Fundamentals picto

Eenvoudige foto's 

De eenvoud in Miksang foto's ontstaat op natuurlijke wijze; met de Miksang Methode fotograferen & ontdek hoe jouw foto's eenvoudig en makkelijk verbeteren
Helen Vink Miksang Fotografie Tarifa Spanje

De reis met Miksang Fotografie

Fotografie was voor mij liefde op het eerste gezicht! Als beeldend kunstenaar maakte ik fotowerken vanuit conceptuele ideeën wat me een tijd lang voldoening gaf. Tot het me geen voldoening meer gaf en het me energie kostte. Lang snapte ik niet waarom. Terugkijkend op deze tijd, begrijp ik beter hoe vaak ik ver weg op zoek ging, in mezelf én buiten mezelf. In het creatieve maakproces kwam ik weer dicht bij mezelf. Echter, ik merkte dat ik steeds sneller leegliep met het continue bedenken van ideeën. Natuurlijk kwam er altijd iets onverwacht en verrassends tevoorschijn, zo werkt het creatieve proces, maar steeds vaker ervaarde ik het als (te) hard werken. 


Met Miksang Fotografie landde ik een gehele en geheelde ontspanning; fysiek, mentaal, emotioneel, spiritueel en creatief kwam alles bij elkaar. De 'mooie foto's' kwamen mij tegemoet, ook dwars door mijn denken heen. Wat een blije ervaring!


In Miksang Fotografie gaat het er niet speciaal om dat je een goede Miksang fotograaf wordt. Maar het kan zeker wel! ;) De contemplatieve benadering van Miksang gaat over onbevangen kijken en ontvankelijk zijn. Hoe je vanuit wakker kijken en fris zien jezelf authentiek en creatief uit kan drukken met jouw camera. In ieder moment, ongeacht je stemming, waar je ook maar bent, in verbinding in het hier en nu.


Ervaar zelf hoe je met de Miksang Fotografie loskomt van je vele denken en rustig en helder kan kijken en verschuift naar de eenvoud in jezelf; 1 visuele waarneming en 1 foto tegelijk. Je ontwikkelt innerlijke stilte middenin in het alledaagse leven. Vele Miksang studenten hebben dit in de eerste dagen meteen al ervaren. Het is echt mogelijk. Het doel van Miksang? Het doel is het pad en de reis.

Het natuurlijke resultaat van Miksang Fotografie

Fotografie is een medium voor meditatieve ervaring met mindful kijken, zien en oprechte creatieve expressie. Miksang wordt zo een levenskunst, een levensreis en een lifestyle met jouw camera en jouw unieke 'Goed Oog', een expressie voor jouw persoonlijke geluksmomenten.

 • Het vermindert stress
 • Makkelijk loslaten van frustratie
 • Verbetering van concentratie
 • Ontwikkelen van kalmte in onrustige situaties
 • Behulpzaam voor zuivere waarneming
 • Minder denken en meer voelen
 • Zonder oordelen kijken
 • Meer verbinding in het hier en nu
 • Onthaasting en vitaliteit
 • Diepe ontspanning en grote vreugde
 • Meer genieten van zintuigelijke ervaringen
 • Meer intimiteit met de alledaagse dingen
 • Waardering krijgen voor het gewone
 • Genieten van alledaagse schoonheid
 • Eenvoudig fotograferen
 • Moeiteloos je foto's verbeteren!
Welk aspect voor jou ook maar belangrijk is, jezelf onderdompelen in het proces van zuivere waarneming en helder zien geeft je gegarandeerd voldoening en vreugde ✨
Miksang Fotografie Retraite mindful fotograferen in Spanje

€ 980,-

€ 799,-

Miksang Retraite Maart 18 t/m 26 maart 2023

In deze 9-daagse in-house Miksang Retraite ligt de nadruk op waarneming, het proces van visuele waarneming en jouw oprechte fotografische expressie. Je leert de belangrijkste basisprincipes en de ins & outs van Miksang Fotografie. Deze contemplatieve benadering van fotografie ervaar je als mindfulness-in-actie en meditatie-in-actie, waarvoor geen fotografie- of meditatie ervaring nodig is. Met de visuele oefeningen ervaar je hoe je je ogen, hart en geest op één lijn brengt. Met  de dagelijkse Miksang foto-opdrachten oefen je zien vanuit je hart meteen in de praktijk. Je ervaart de diepe ontspannende en inspirerende kracht van deze jonge kunstvorm.


In de twee achtereenvolgende 4-daagse Miksang Modules inclusief een vrije dag tussen de modules in ontdek je ook het charmante Tarifa. Je maakt kennis met de basis van deze Miksang benadering van fotografie en legt het Miksang fundament. Verdiep je in kijken, zien, zijn en Miksang Fotografie onder de Spaanse zon in deze Spaans-Moorse cultuur, aan de kust van het licht; Costa de la Luz.


Locatie: Darcilla Guesthouse, gelegen aan de rand van het witte centrum van Tarifa

Tijd: 9 dagen = 2x 4 dagen retraite + 1 vrije dag 

Voorbereiding: Online introductielezingen per module

Exclusief acommmodatie: kies jouw eigen appartement uit met een aantrekkelijke Miksang korting, klik hier >

Miksang Fotografie Retraite mindful fotograferen in Spanje

€ 980,-

€ 719,-

Miksang Retraite Maart 18 t/m 26 maart 2023

Vroegboekkorting! Geldig t/m 1 december 2022


Locatie: Darcilla Guesthouse, gelegen aan de rand van het witte centrum van Tarifa

Tijd: 9 dagen = 2x 4 dagen retraite + 1 vrije dag 

Voorbereiding: Online introductielezingen per module

Miksang Fotografie Retraite mindful fotograferen in Spanje

€ 490,-

€ 425,-

Miksang Retraite - 1x 4-daagse Module

Wil je het 1e deel mee doen, of kom je meedoen met jouw vervolg met het Miksang Fundament in het 2e deel? In de 4-daagse Miksang Retraite ligt de nadruk op waarneming en het proces van visuele waarneming en jouw oprechte fotografische expressie. Deze contemplatieve benadering van fotografie ervaar je als mindfulness-in-actie en meditatie-in-actie, waarvoor geen fotografie- of meditatie ervaring nodig is. Met de visuele oefeningen breng je oog, hart en geest op één lijn en met  de dagelijkse Miksang foto-opdrachten oefen je zien vanuit je hart in de praktijk.


Locatie: Darcilla Guesthouse, gelegen aan de rand van het witte centrum van Tarifa

Tijd: 4 dagen

Voorbereiding: Online introductielezing

Let op: check voor reisadvies naar Spanje de laatste ontwikkelingen

De reisadviezen kunnen veranderen met het voortschrijdend inzicht over Corona, en het is handig jezelf tijdig te informeren. Spanje is betrouwbaar toegankelijk vanuit Nederland. Als je via Malaga of Sevilla vliegt kan je een auto huren, je per taxi laten ophalen of met de bus naar Tarifa reizen.


Update: 30-03-2022
Miksang Mindful Fotografie in Tarifa

Over Tarifa

Tarifa ligt in het uiterste zuiden van Europa, aan de Costa de la Luz - kust van het licht - in Andalusië, op 11 kilometer afstand van Marokko. Hier komen de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee samen. Het is een multicultureel laidback stadje met Moorse invloeden en ook een populair kustdorp voor watersporters. Met heerlijke tapas, allerlei lokale (vis)gerechten (ook vegetarisch). In Tarifa, als je geland bent na je reis, kom je je in een ontspannen sfeer; alles gaat hier wat langzamer en het voelt alsof je 20 jaar teruggaat in de tijd.

In jouw vrije tijd kan je heerlijk slenteren in het dorp, langs de strandkust en langs wilde natuurpaden. Ook is een walvis- en dolfijnentocht met de boot aan te bevelen, of rijd je in 20 minuten naar Bolonia naar het wandelend duingebied, of ga je een dagje met de snelveerboot in een uur naar Tanger waar je met een privé gids (tip: via DarCilla Guesthouse) een fantastisch dagje Marokko beleeft.

Miksang mindful fotografie DarCilla Guesthouse Tarifa

Over DarCilla Guesthouse

Zowel de trainingsruimte als jouw verblijf is in DarCilla Guesthouse. DarCilla Guesthouse is een mooi gerenoveerd gebouw met charmante appartementen, in diverse groottes met eigen faciliteiten en een keuken, gegroepeerd rondom een centrale binnenplaats. Je loopt makkelijk van jouw appartement naar de interne trainingsruimte. Martina en Zoë staan voor je klaar of zijn mobiel beschikbaar om je hulp en advies te geven.


DarCilla Guesthouse heeft een groot dakterras met een prachtig en weids uitzicht op de typische witte stadskern van Tarifa, de Straat van Gibraltar en het Rifgebergte van Marokko. Centraal gelegen aan de rand van het centrum, op loopafstand van winkels, bakker, vismarkt, haven, restaurants, tapas cafés en het plaatselijk stadsstrand en de twee zeeën. Bekijk hier de appartementen >

Een Miksang impressie

Tarifa, Bolonia & Tanger

miksang mindful mindfulness fotografie meditatiecursus workshop miksang training hoogsensitief hsp


Andalusië & De kust van het licht

Verfris je staat van Zien en Zijn en Fotograferen aan de Costa de la Luz