contemplatieve fotografie miksang mindful mindfulness fotografie meditatiecursus workshop training

5-daagse Miksang Retraite
'Hemel, Aarde, Mens & Magie'

 In Tarifa & Bolonia & Vejer de la Frontera - het meest zuidelijke Spanje

10 t/m 14 november 2023
5x

Dagen met verdiepende Miksang beoefening op exotische plekken

5+

In een kleine groep met 5+ Miksang vrienden en persoonlijke begeleiding
1005+

Jouw unieke magie van geraakt zien authentiek en poëtisch fotograferen

Helen Vink Miksang Fundamentals picto

Hemel, Aarde & Mens

Met deze 3 eeuwenoude universele principes bekijk je de heilige wereld van visuele vormen met gelaagde diepte én lichtheid.
Helen Vink Miksang Fundamentals picto

Magie

De magie ligt als eerste in jezelf. Magie is de ervaring van wakker kijken, direct zien en 'fris' vanuit innerlijke uitgelijndheid.
Helen Vink Miksang Fundamentals picto

In het nu is het te zien

Je bent elders ;-) én je lost het idee op dat je 'elders' op speciale locatie betere foto's maakt. De 'chaos' van je losmaken geeft inspiratie!
Helen Vink Miksang Fundamentals picto

De kust van het licht

Ervaar de warmte van de alledaagse schoonheid in Zuid-Spanje, Costa de la Luz - de kust van het licht - in de Spaanse provincie Andalusië.
Helen Vink Miksang Fundamentals picto

Wandelende duinen

Dit prachtige natuurfenomeen Duna de Bolonia, op 20 minuten afstand van Tarifa, en geeft je ook een echte off-grid ervaring!
Helen Vink Miksang Fundamentals picto

Walvissen & dolfijnen

Je Miksang zetel innemen & houden tijdens een exotische boottrip. Spot walvissen en dolfijnen, én kijk om je heen aan boord met een frisse blik.
MIksang retraite in Zuid-Spanje, Tarifa, Miksang in Marokko, duinen in Bolonia, Miksang retreat Spain

Jouw Miksang zetel

Deze 5-daagse verdieping in Miksang Fotografie heb ik ontwikkeld rondom de 3 universele principes van Hemel, Aarde en Mens uit de Dharmakunstleringen van Chögyam Trungpa. Je verdiept hiermee jouw vertrouwen nog meer in wat sprankelend resoneert, in jouw verbinding met 'het is altijd in het nu te zien' en in jezelf.

Ontdek de heilige geometrie in alles, ook in jezelf met 3 principes Het bewust kijken en fotograferen met de 3 principes brengt je dichterbij het zien van de heilige geometrie van alle vormen en jouw eigen heiligheid, die altijd al aanwezig is. Leer dieper kijken door het relatieve van de wereld heen, en ontmoet de tijdloze heiligheid van alledaagse schoonheid.

Miksang Fotografie als lifestyle is de combinatie van jij als 'toerist' op deze unieke prachtige locatie in het zuidelijkste puntje van Europa en waar je jouw inherente pure waarneming en fris zien met oprechte fotografische expressie kristalliseert.

Voel wat je ziet als lifestyle

Zie, voel, sta stil, laat binnenkomen wat resoneert. Neem je Miksang zetel in. In de kern is Miksang Fotografie een beoefening in het dagelijks leven om met jouw teder hart, ontwaakte ogen en een kalme geest volledig in het nu-moment te verbinden. Dit is jouw Miksang zetel. Ongeacht de omstandigheden en dankzij de omstandigheden. Stil, kalm én gepassioneerd over wat jij fris ziet geef je op authentieke wijze fotografische expressie, iedere keer weer.

miksang retraite, miksang fotografie, mindful fotografie, miskang fotografie, mindfulness, meditatie, yoga, meditatie retreat, spiritualiteit, creatief fotograferen, contemplatieve fotografie, miksang contemplatieve fotografie

Wat kan je verwachten?

 • Verdieping met jouw Miksang fotograferen op een exotische locatie
 • Kijken op een poëtische manier naar de wereld met de drie eeuwenoude principes
 • Verfrissing voor je innerlijke blik en uiterlijke blik
 • Meer voeling voor 'momenten' opmerken én opvolgen
 • Leer hoe je toerist kan zijn met een frisse blik
 • Omarm jouw persoonlijke magie
 • Onthaast met het snelste medium: jouw camera
 • Zelftijd en samentijd met jouw Goed Oog
 • Verdieping van innerlijke kalmte & stilte
 • Het opvolgen van geraakt zien stabiliseren in dagelijkse activiteiten
 • Nieuwe ontspanningsoefeningen & verdiepende visuele oefeningen
 • Goede zorg op de locatie Dar Cilla Guesthouse
 • In korte tijd voel je thuis in Tarifa
 • De nabijheid van krachtige natuur
 • Een tijdloos verrijkend Miksang avontuur!
Wat een heerlijke week!

De combinatie van Miksang beoefenen, het dorpje Tarifa, een fijn guesthouse en lekker eten maken het een prettige plek om jezelf te ontwikkelen en geeft tegelijkertijd een echt vakantiegevoel. Het Hemel, Aarde, Mens en Magie principe is een erg leuke beoefening en een aanvulling op de andere Miksang trainingen. De gevarieerde locaties waar we Miksang beoefenen maken deze reis compleet. Een aanrader!

miksang mindful mindfulness fotografie meditatiecursus workshop miksang training hoogsensitief hsp
Laurina van Dam
Iedere dag is het heel anders...

Ik vond het heel fijn daar, echt even weg van de wereld en alle dagelijkse beslommeringen.

En vooral heel bijzonder dat je drie dagen naar diezelfde plek gaat (duinen van Bolonia) en het iedere dag echt heel anders is.

Vanuit mijn fijne appartement kon ik zo naar het dakterras van DarCilla Guesthouse, en sta je letterlijk even boven alles.

miksang retraite, miksang fotografie, mindful fotografie, miskang fotografie, mindfulness, meditatie, yoga, meditatie retreat, spiritualiteit, creatief fotograferen, contemplatieve fotografie, miksang contemplatieve fotografie
Joke van der Zwaard

Jouw Miksang avontuur in Zuid-Spanje

miksang retraite, miksang fotografie., mindful fotografie, miskang fotografie, mindfulness, meditatie, yoga, meditatie retreat, spiritualiteit, creatief fotograferen, contemplatieve fotografie, miksang contemplatieve fotografie
840,-
€ 690,-

Vroegboek tarief

€150,- vroegboekkorting, maar boek tijdig! Er is beperkte beschikbaarheid in Dar Cilla Guesthouse.


Integreer hoe je op exotische plekken jouw Miksang zetel inneemt en houdt. Ontdek hoe je altijd wakker kan kijken, geraakt zien kan ervaren en de heilige wereld jou tegemoet komt. Leer jouw unieke resonantie ten diepste vertrouwen en verdiep rustig, kalm en twijfelloos fotograferen.

Iedere dag met lezingen, uitwisselingen, heerlijk slenteren en fotograferen, Q&A en foto- en ervaringsbesprekingen.


• 5-daagse Miksang Retraite 11 t/m 15 november

• Groepsgrootte: 4-7

• In-house verblijf en trainingsruimte in DarCilla Guesthouse

• Locaties die we bezoeken: Tarifa, de 'wandelende' duinen van Bolonia en Vejer de la Frontera

• Prijs is exclusief accommodatie, vlucht en maaltijden

Het programma

MIksang retraite in Zuid-Spanje, Tarifa, Miksang in Marokko, duinen in Bolonia, Miksang retreat Spain

Miksang Retraite dag 1 - Tarifa

Introductie in 'eenvoud' - deze eerste dag start met het verkennen van Tarifa met de Miksang intentie 'eenvoud', 'datheid' en 'momenten'. Je landt rustig in het niet-weten, je laat je verrassen én je slentert rond als nieuwsgierige toerist. Zo leun je in het niet-weten op deze Andalusische plek, waar het lijkt alsof je 20 jaar terug in de tijd bent. Het rustige tempo, in een heerlijk mild mediterraans klimaat, omgeven door zee, palmbomen en de Spaans-Moorse cultuur.


Na de eerste Miksang bijeenkomst in de ochtend en  de oefeningen op het dakterras heb je de tijd om met deze intentie op pad te gaan in Tarifa; in het witte stadscentrum, alle steegjes en pleintjes, de haven en het strand. We sluiten de Miksang dag af met de bespreking van ieder's ervaringen en de Miksang foto's.
miksang retraite, miksang fotografie, mindful fotografie, miskang fotografie, mindfulness, meditatie, yoga, meditatie retreat, spiritualiteit, creatief fotograferen, contemplatieve fotografie, miksang contemplatieve fotografie

Miksang Retraite dag 2 - Bolonia

Dag 1 van de 2 dagen achtereen in de duinen van Bolonia - we bespreken de 2 eerste twee principes 'hemel' en 'aarde', met foto-voorbeelden. Deze eerste dag van de twee achtereenvolgende dagen in de duinen ga je op pad met de intentie van hemel en aarde, en de overlap met ruimte als vorm en vorm als ruimte waar je met de Miksang methode bewust, rustig en kalm expressie aan geeft. Ieder moment is een ervaring waar je nog niet eerder bent geweest; jouw persoonlijke magie.

Dit speciale duingebied is een natuurfenomeen dat 'wandelt', richting het aangrenzende bos. Iedere dag is het hier weer anders. Net zoals ieder moment anders is, en ook het weer en jij in ieder moment.

MIksang retraite in Zuid-Spanje, Tarifa, Miksang in Marokko, duinen in Bolonia, Miksang retreat Spain

Miksang Retraite dag 3 - Bolonia

Dag 2 van de 2 dagen: Hemel, Aarde & Mens in de duinen, strand en bos van Bolonia. Deze 2e dag oefen je met de intentie van de drie principes van hemel, aarde en mens in dit uitgestrekte duingebied. Weer helemaal fris en open stap je met wakkerheid en bewuste intentie rond in de weidsheid van de duinen, en laat je je verrassen.

Jij geeft je over aan jouw unieke visuele resonanties met de Miksang intentie van deze dag. Je wandelt, stop, staat helemaal stil en gunt jezelf de rust om je volledig aan één waarneming te verbinden en expressie te geven. En ook kan je snel iets zien en fotograferen. Tot het klaar is. En je slentert weer verder.

Miksang Fotografie in Vejer de la Frontera

Miksang Retraite dag 4 - Vejer de la Frontera

Typisch Andalusië zijn de witte stadjes en dorpjes, en we bezoeken het meest witte stadje in de omgeving! We oefenen samen een stukje wandelen, gecentreerd in je hart én Miksang fotograferen. Met de intentie van eenvoud, de drie principes van hemel, aarde, mens en jouw visuele magie. Je wandelt, slentert, stopt, staat stil en gunt jezelf de rust om dieper te kijken, op te merken en expressie te geven. Je geeft je over aan het idee van jouw inherente helder zien en oneindige waarnemingen. Eén waarneming tegelijk - één klik, of soms twee ;-)


Je leunt dieper in verbinding, in alle gemakken en ongemakken in jezelf. Jouw complete ervaring van gelijkmoedigheid en gelijkwaardigheid. Eenvoudig zijn in het hier en nu met alles wat er te zien is, in jouw directe omgeving, de grotere wereld en in jezelf. Dit is jouw fundament van oprechte warme waarneming en visuele rijkdom. Je kan betrokken en gelijkmoedig zijn met alles zoals het is, gecentreerd in je hart en jouw artistieke authentieke expressie met jouw camera.
MIksang retraite in Zuid-Spanje, Tarifa, Miksang en walvissen en dolfijnen spotten, duinen in Bolonia, Miksang retreat Spain

Miksang Retraite dag 5  - Tarifa

Het hart van Miksang. Op deze 5e & laatste dag is jouw intentie natuurlijke waarneming vanuit jouw vergroot visueel gewaarzijn. Dit is je nieuwe normaal. Jouw unieke & visuele poëtische nu-momenten in je appartement, slenterend door Tarifa, op het strand; waar je NU ook maar bent, staat of zit. De magie van wat jou raakt en jij deze geziene verbinding uitdrukt is het hart van Miksang. Je brengt het geleerde én afgeleerde in jouw persoonlijke avontuur ontspannen in de praktijk, op de twee benen van vertrouwen en oprechtheid. Jij als toerist en de unieke persoon die jij bent komen moeiteloos en vreugdevol samen!

Je gunt jezelf op te volgen hoe je ingeving jou leidt; niet rebels, of het anders willen of vanuit het sentiment 'dit is mijn laatste dag'. Deinend op de natuurlijke impulsen van 'eerste gedachte beste gedachte'; 'fris'. Tijdens heerlijk lunchen, een siësta, in Tarifa, chillen op het dakterras van Dar Cilla Guesthouse. We sluiten de retraite feestelijk af, tijdens het bespreken van ieder's ervaringen en het delen van onze foto's. 

De magie van jouw wakkerheid

"De enige magie die er bestaat is dit leven, deze wereld, de specifieke verschijnselen die ieder van ons precies in dit moment ervaart. Je bevindt je binnen die magie, het vindt hier en nu plaats. Magie is direct en persoonlijk en houdt zich op in onze staat van zijn. Het is onontkoombare magie. Deze magie is de magie van wakkerheid".
Chögyam Trungpa

Agenda

miksang online, miksang, miksang fotografie, miksang, miksang fotografie, yoga, miksang retraite, spiritualiteit, al;ledaagse schoonheid, meditatie, mindful fotografie, contemplatieve fotografie , helen vink

11 t/m 15

NOVEMBER '22

11:00

5-daagse retraite: Hemel, Aarde, Mens & Magie - gaat niet van start

Locatie: Tarifa, Zuid-Spanje
Ik doe mee!
miksang, miksang fotografie, meditatie, yoga, dharma, dharma kunst, photografie, mindfulness, mindful fotografie, contemplatieve fotografie, verdieping Miksang, vervolg Miksang

10 t/m 14

NOVEMBER '23
11.00

5-daagse retraite: Hemel, Aarde, Mens & Magie

Locatie: Tarifa, Zuid-Spanje
Ik doe mee!


miksang retraite, miksang fotografie., mindful fotografie, miskang fotografie, mindfulness, meditatie, yoga, meditatie retreat, spiritualiteit, creatief fotograferen, contemplatieve fotografie, miksang contemplatieve fotografie

Gun jezelf 5 dagen verdiepend kijken

Geef je 5 dagen lang over om in ieder moment open en wakker te kijken, voorbij het idee van 'mooie plek=mooie plaatjes, lelijke plek=niet interessant'. Laat de wereld jouw speelplaats van levendige momenten zijn. Vanaf jouw huis, onderweg, het vliegveld, Tarifa, Spanje, de duinen, op een terras, tijdens de lunch, in je appartement. De hele dag door de verrukking van de heilige wereld toelaten, ervaren en zo nu en dan fotograferen.


Ontspan het idee van 'mooie speciale plekken en dan kan ik geïnspireerd fotograferen' & omarm tijdloze schoonheid.

DarCilla Guesthouse; video-impressie 2022 

De retraite vindt plaats in de in-house trainingsruimte, waar je vanaf jouw appartement zo bent. Vanaf het prachtige dakterras geniet je dagelijks het uitzicht over de Straat van Gibraltar, het Rif-gebergte van Marokko en het witte centrum van Tarifa.


Met Miksang korting p.p.p.n. op je verblijf bij deelname aan de Miksang Retraite. De appartementen zijn op de website al gereserveerd voor de retraite, en beschikbaar om jouw keus te maken. Of overleg eerst met office manager Martina de Rijke, zij spreekt Nederlands. Er zijn ook 2=persoons appartementen en grotere appartementen die gedeeld kunnen worden. Bekijk hier de appartementen >

Over Tarifa, Bolonia & Vejer de la Frontera

MIksang retraite in Zuid-Spanje, Tarifa, Miksang in Marokko, duinen in Bolonia, Miksang retreat Spain

Tarifa

Tarifa staat bekend als multicultureel surfoord met Moorse invloeden. Het pittoreske centrum met de haven, de twee zeeën met zowel een stadsstrand en een heel lang breed strand, de heerlijke tapas cafés en restaurants met dagverse vis, met altijd wel een heerlijke vegetarische optie, gebakjes bij de bakkers.

In juni is het al een zomers klimaat in Zuid-Spanje, de temperatuur in Tarifa is rond de 20-26 graden celsius. Ook kan het regenen, en wind is er meestal wel. Praktisch neem je laagjes kleding mee én zonnebrand crème, en eventueel je badkleding.

MIksang retraite in Zuid-Spanje, Tarifa, duinen in Bolonia, Miksang retreat Spain

Duna de Bolonia

Dit bijzondere natuurreservaat is een 'wandelend' weids duingebied bij het Spaanse Bolonia, wat langzaam een lager gelegen bos opslokt, en waar het iedere dag weer heel anders is. Zeer geschikt om hier met de principes van hemel, aarde en mens jezelf onder te dompelen op grotere hoogte.


Ook heeft deze plek een vortex, wat een energetische krachtplek is. Wereldwijd vind je vortexen op bekende plekken waar spirituele groepen samenkomen en waar tempels staan. Op deze plek kan je een tijdloze off-grid ervaring ervaren, en is zeer geschikt om een vraagstuk die jij nu hebt mee te nemen en sneller kan openbaren wat jij nodig echt hebt. Meerdere Miksang studenten heb dit al ervaren.
Miksang Fotografie in Vejer de la Frontera

Vejer de la Frontera

Spreek uit als: Béegèr de la Frontera. Hier oefen je je Miksang zetel innemen tijd met groepsgewijs wandelen en ook individueel in je eigen slentertijd. Deze visuele speelplaats in het uiterst charmante witte stadje is dit dagdeel jouw rijkdom van de wereld van de verschijnselen.


Als toerist neem je je Miksang zetel in; je bent én toerist én kijkt onbevangen én laat je raken door frisse waarnemingen én geeft oprechte expressie. Geniet van het witte, de lijnen, schaduwen en alles wat jou onverwacht visueel raakt en wat je opmerkt dat jou raakt. En waarvoor je stil kan staan en helemaal tot stilstand komt. Ongehaast, kalm en vertrouwensvol één waarneming tegelijk, één klik - vrij en vreugdevol!

Bereikbaarheid

 • Per vliegtuig: Malaga Airport of Sevilla Airport
 • Malaga Airport ligt het dichtst bij Tarifa op een kleine 2 uur
 • Alternatieve route: via Gibraltar Airport (Britse vluchthaven), en dan is het 45 minuten rijden naar Tarifa
 • Vanuit Malaga Airport reis je door naar Tarifa met een huurauto, de bus of informeer naar de mogelijkheid om je te laten ophalen door lokale taxiservice uit Tarifa
 • De bushalte is vlakbij DarCilla Guesthouse
 • Plan je busverbinding in november zowel vanaf en naar Malaga Airport

Je hebt ieder moment de keus

 In ieder moment en op iedere plek heb je de keus om met wakkerheid en waardering te kijken. Verschuif je loyaliteit van vele gedachten en fotografische ambitie naar wakker en onbevangen kijken en opmerken wat jou visueel raakt. Kies en sta vaker stil. Kom tot volledige stilstand met de warmte van waardering.