contemplatieve fotografie miksang mindful mindfulness fotografie meditatiecursus workshop training

6-daagse Miksang Retraite
'Hemel, Aarde, Mens & Magie'

 In Tarifa & Bolonia (Andalusië) in het meest zuidelijke Spanje

9 t/m 14 november 2022
5x

Dagen met verdiepende Miksang beoefening op exotische plekken

5+

Met mede Miksang-vrienden in een kleine groep met persoonlijke begeleiding
1005+

Jouw unieke magie van geraakt zien authentiek en poëtisch fotograferen

Helen Vink Miksang Fundamentals picto

Hemel, Aarde & Mens

Met deze 3 eeuwenoude universele principes bekijk je de heilige wereld van visuele vormen met gelaagde diepte én lichtheid.
Helen Vink Miksang Fundamentals picto

Magie

De magie ligt als eerste in jezelf. Magie is de ervaring van wakker kijken, direct zien en 'fris' vanuit innerlijke uitgelijndheid.
Helen Vink Miksang Fundamentals picto

In het nu is het te zien

Je bent elders ;-) én je lost het idee op dat je 'elders' op speciale locatie betere foto's maakt. De 'chaos' van je losmaken geeft inspiratie!
Helen Vink Miksang Fundamentals picto

De kust van het licht

Ervaar de warmte van de alledaagse schoonheid in Zuid-Spanje, Costa de la Luz - de kust van het licht - in de Spaanse provincie Andalusië.
Helen Vink Miksang Fundamentals picto

Wandelende duinen

Dit prachtige natuurfenomeen Duna de Bolonia, op 20 minuten afstand van Tarifa, en geeft je ook een echte off-grid ervaring!
Helen Vink Miksang Fundamentals picto

Walvissen & dolfijnen

Je Miksang zetel innemen & houden tijdens een exotische boottrip. Spot walvissen en dolfijnen, én kijk om je heen aan boord met een frisse blik.
MIksang retraite in Zuid-Spanje, Tarifa, Miksang in Marokko, duinen in Bolonia, Miksang retreat Spain

Jouw Miksang zetel

Deze 5-daagse verdieping in Miksang Fotografie heb ik ontwikkeld rondom de 3 universele principes van Hemel, Aarde en Mens uit de Dharmakunstleringen van Chögyam Trungpa. Je verdiept hiermee jouw vertrouwen nog meer in wat sprankelend resoneert, in jouw verbinding met 'het is altijd in het nu te zien' en in jezelf.

Heilige geometrie is in alles aanwezig, ook in jezelf. Het bewust kijken en fotograferen met de 3 principes brengt je dichterbij de heilige geometrie van alle vormen en jouw eigen heiligheid. Leer door het relatieve van de wereld heen kijken en ontmoet de heilige wereld in tijdloze alledaagse schoonheid.

Miksang Fotografie als lifestyle is de combinatie van jij als 'toerist' op deze unieke prachtige locatie in het zuidelijkste puntje van Europa en waar je jouw inherente pure waarneming en fris zien met oprechte fotografische expressie kristalliseert.

Jouw Miksang zetel innemen. Je verbindt je volledig in het nu-moment en maakt dit jouw Miksang zetel. Ongeacht de omstandigheden en dankzij de omstandigheden. Stil, kalm én gepassioneerd over wat jij fris ziet verdiep je jouw authentieke fotograferen.

Voel wat je ziet

Zie, voel, sta stil, laat binnenkomen wat resoneert. Ongehaast geef je je over, gezeteld in je hart, aan één waarneming en één foto.

miksang retraite, miksang fotografie, mindful fotografie, miskang fotografie, mindfulness, meditatie, yoga, meditatie retreat, spiritualiteit, creatief fotograferen, contemplatieve fotografie, miksang contemplatieve fotografie

Wat kan je verwachten?

 • Verdieping met jouw Miksang fotograferen op een exotische locatie
 • Kijken op een poëtische manier naar de wereld met de 3 principes
 • Verfrissing voor je innerlijke blik en uiterlijke blik
 • Meer voeling voor 'momenten' opmerken én opvolgen
 • Ontdek jouw persoonlijke magie
 • Leer hoe je toerist kan zijn met een frisse blik
 • Onthaast met het snelste medium: jouw camera
 • Zelftijd en samentijd
 • Verdieping van innerlijke kalmte & stilte
 • Je Miksang gewaarzijn stabiliseren in dagelijkse activiteiten
 • Nieuwe ontspanningsoefeningen & verdiepende visuele oefeningen
 • Goede zorg op de locatie Dar Cilla Guesthouse
 • In korte tijd voel je thuis in Tarifa
 • De nabijheid van krachtige natuurgebieden
 • Een tijdloos verrijkend Miksang avontuur!
Wat een heerlijke week!

De combinatie van Miksang beoefenen, het dorpje Tarifa, een fijn guesthouse en lekker eten maken het een prettige plek om jezelf te ontwikkelen en geeft tegelijkertijd een echt vakantiegevoel. Het Hemel, Aarde, Mens en Magie principe is een erg leuke beoefening en een aanvulling op de andere Miksang trainingen. De gevarieerde locaties waar we Miksang beoefenen maken deze reis compleet. Een aanrader!

miksang mindful mindfulness fotografie meditatiecursus workshop miksang training hoogsensitief hsp
Laurina van Dam
Iedere dag is het heel anders...

Ik vond het heel fijn daar, echt even weg van de wereld en alle dagelijkse beslommeringen.

En vooral heel bijzonder dat je drie dagen naar diezelfde plek gaat (duinen van Bolonia) en het iedere dag echt heel anders is.

Vanuit mijn fijne appartement kon ik zo naar het dakterras van DarCilla Guesthouse, en sta je letterlijk even boven alles.

miksang retraite, miksang fotografie, mindful fotografie, miskang fotografie, mindfulness, meditatie, yoga, meditatie retreat, spiritualiteit, creatief fotograferen, contemplatieve fotografie, miksang contemplatieve fotografie
Joke van der Zwaard

Jouw Miksang avontuur in Zuid-Spanje

miksang retraite, miksang fotografie., mindful fotografie, miskang fotografie, mindfulness, meditatie, yoga, meditatie retreat, spiritualiteit, creatief fotograferen, contemplatieve fotografie, miksang contemplatieve fotografie
840,-
€ 690,-

Urgentietarief

€150,- urgentiekorting, maar boek tijdig! Er is beperkte beschikbaarheid in Dar Cilla Guesthouse.


Let op! De datum  van de 6-daagse Miksang Retraite is 9 t/m 14 juni 2022 i.p.v. 17 t/m 22 november.

Leer hoe je op exotische plekken je Miksang zetel inneemt en houdt. Ontdek hoe je altijd wakker kan kijken, geraakt zien kan ervaren en de heilige wereld kan zien en jouw unieke resonantie vertrouwt. Verdiep rustig en kalm en twijfelloos fotograferen.

Iedere dag met lezingen, uitwisselingen, heerlijk slenteren en fotograferen, Q&A en foto- en ervaringsbesprekingen.

• Groepsgrootte: 5 - 8

• In-house verblijf en trainingsruimte in DarCilla Guesthouse

• Locaties die we bezoeken: Tarifa, de duinen van Bolonia en de Straat van Gibraltar

• Prijs is exclusief accommodatie, vlucht en maaltijden.

Het programma

MIksang retraite in Zuid-Spanje, Tarifa, Miksang in Marokko, duinen in Bolonia, Miksang retreat Spain

Miksang Retraite dag 1 - Tarifa

Introductie in 'eenvoud' - deze eerste dag start met het verkennen van Tarifa met Miksang Fotografie. Je gaat rustig op pad met de eerste opdracht. Je geniet van het landen op deze nieuwe plek, waar het lijkt alsof je 20 jaar terug in de tijd bent qua tempo, in een heerlijk mild mediterraans klimaat, omgeven door zee, palmbomen en de Spaans-Moorse cultuur.


Na de eerste Miksang bijeenkomst in de ochtend en  de oefeningen op het dakterras heb je de tijd om met deze intentie te slenteren in Tarifa, in het witte stadscentrum, de haven, het strand en een gezamenlijke typisch Spaanse gezamenlijke (late) lunch (optioneel). De dag eindigt met de bespreking van ervaringen en ieder's Miksang foto's.
miksang retraite, miksang fotografie, mindful fotografie, miskang fotografie, mindfulness, meditatie, yoga, meditatie retreat, spiritualiteit, creatief fotograferen, contemplatieve fotografie, miksang contemplatieve fotografie

Miksang Retraite dag 2 - Bolonia

Dag 1 van de 2 dagen achtereen in de duinen van Bolonia - we bespreken de 2 principes van Hemel en Aarde, met foto-voorbeelden. Deze eerste dag van de twee dagen in de duinen van Bolonia ga je op pad met de principes van hemel en aarde en de overlap met ruimte als vorm en vorm als ruimte. En het gegeven dat ieder moment een ervaring is waar je nog niet eerder bent geweest ;)

Dit speciale duingebied staat er bekend om dat het 'wandelt', en zich langzaam richting het aangrenzende bos begeeft. Iedere dag is het hier weer anders. Net zoals ieder moment anders is, net zoals het weer en jij in ieder moment. .

MIksang retraite in Zuid-Spanje, Tarifa, Miksang in Marokko, duinen in Bolonia, Miksang retreat Spain

Miksang Retraite dag 3 - Bolonia

Dag 2 van de 2 dagen: Hemel, Aarde & Mens in de duinen, strand en bos van Bolonia. Deze 2e dag oefen je met de intentie van de drie principes van hemel, aarde en mens in dit uitgestrekte duingebied. Iedere dag kan het er in de duinen weer compleet anders uitzien door de weersomstandigheden.

Jij geeft je over aan jouw unieke visuele resonanties met de Miksang intentie van deze dag. Je wandelt, stop, staat helemaal stil en gunt jezelf de rust om je volledig aan één waarneming te verbinden. Tot het klaar is. En je slenter weer verder.

miksang fotografie, miksang retraite, miksang retreat, miksang in Spanje, mindfulness, yoga

Miksang Retraite dag 4 - Vejer de la Frontera

Het typerende van Andalusie zijn de witte stadjes en dorpjes, en we bezoeken het meest witte stadje in de omgeving! Deze dag oefen je met samen wandelen én kijken, zien en fotograferen. Zowel met de intentie van eenvoud als de drie principes van hemel, aarde, mens in de visuele magie. Je wandelt, slentert, stopt, staat stil en gunt jezelf de rust om dieper en preciezer te kijken. Je geeft je over aan het idee van jouw inherente helder zien en oneindige waarnemingen; één tegelijk met de Miksang Methode, tot het klaar is.


Je leunt dieper in de verbinding, inclusief alle gemak en ongemakken in jezelf. Jouw complete ervaring vanuit gelijkmoedigheid en gelijkwaardigheid over zijn met alles wat er te zien is, in jouw directe omgeving, de grotere wereld en in jezelf. Dit is jouw fundament van verdiepend kijken en fris zien. Je kan betrokken en gelijkmoedig zijn met wat er is, gecentreerd in je hart en de warmte in jouw artistieke expressie met jouw camera.
MIksang retraite in Zuid-Spanje, Tarifa, Miksang en walvissen en dolfijnen spotten, duinen in Bolonia, Miksang retreat Spain

Miksang Retraite dag 5  - Tarifa

Het hart van Miksang. Op deze 5e & laatste dag verken je vanuit jouw vergroot visueel gewaarzijn: je nieuwe normaal. Jouw unieke & visuele poëtische nu-momenten in je appartement, slenterend door Tarifa, op het strand; waar je NU ook maar bent, staat of zit. De magie van wat jou raakt en jij deze geziene verbinding uitdrukt is het hart van Miksang. Je brengt het geleerde én afgeleerde in jouw persoonlijke avontuur ontspannen in de praktijk, op de twee benen van vertrouwen en oprechtheid. Jij als toerist en de unieke persoon die jij bent komen moeiteloos en vreugdevol samen!

Je gunt jezelf op te volgen hoe je ingeving jou leidt; niet rebels, of het anders willen of vanuit het sentiment 'dit is mijn laatste dag'. Deinend op de elegante impulsen van 'eerste gedachte beste gedachte', van 'fris' tijdens heerlijk lunchen, een siësta, door Tarifa slenteren, chillen op het dakterras van Dar Cilla Guesthouse. We sluiten de retraite feestelijk af, tijdens het bespreken van ieder's ervaringen en onze foto's delen. 

De magie van wakkerheid

"De enige magie die er bestaat is dit leven, deze wereld, de specifieke verschijnselen die ieder van ons precies in dit moment ervaart. Je bevindt je binnen die magie, het vindt hier en nu plaats. Magie is direct en persoonlijk en houdt zich op in onze staat van zijn. Het is onontkoombare magie. Deze magie is de magie van wakkerheid".
Chögyam Trungpa
miksang retraite, miksang fotografie., mindful fotografie, miskang fotografie, mindfulness, meditatie, yoga, meditatie retreat, spiritualiteit, creatief fotograferen, contemplatieve fotografie, miksang contemplatieve fotografie

Gun jezelf 5 dagen verdiepend kijken

Geef je 6 dagen lang over om in ieder moment open en wakker te kijken voorbij het idee van 'mooie plek=mooie plaatjes, lelijke plek=niet interessant'. Laat de wereld jouw speelplaats van levendige momenten zijn: vanaf jouw huis, onderweg, het vliegveld, Tarifa, Spanje, de duinen, op een terras, tijdens de lunch, in je appartement. De hele dag door!


Ontspan het idee van 'mooie speciale plekken en dan kan ik geïnspireerd fotograferen'.

DarCilla Guesthouse; video-impressie 2022 

De retraite vindt plaats in de in-house trainingsruimte, waar je vanaf jouw appartement zo bent. Met het prachtige dakterras geniet je dagelijks het uitzicht over de Straat van Gibraltar, het Rif-gebergte van Marokko en het witte centrum van Tarifa.


Met Miksang korting p.p.p.n. op je verblijf bij deelname aan de Miksang Retraite. De appartementen zijn op de website al gereserveerd voor de retraite, en beschikbaar om uit te kiezen. Of overleg eerst met office manager Martina de Rijke, zij spreekt Nederlands. Ook zijn er grotere appartementen die gedeeld kunnen worden. Bekijk hier de appartementen >

Over Tarifa & Bolonia &Vejer de la Frontera

MIksang retraite in Zuid-Spanje, Tarifa, Miksang in Marokko, duinen in Bolonia, Miksang retreat Spain

Tarifa

Tarifa staat bekend als multicultureel surfoord met Moorse invloeden. Het pittoreske centrum met de haven, de twee zeeën met zowel een stadsstrand en een heel lang breed strand, de heerlijke tapas cafés en restaurants met dagverse vis, met altijd wel een heerlijke vegetarische optie, gebakjes bij de bakkers.

In juni is het al een zomers klimaat in Zuid-Spanje, de temperatuur in Tarifa is rond de 20-26 graden celsius. Ook kan het regenen, en wind is er meestal wel. Praktisch neem je laagjes kleding mee én zonnebrand crème, en eventueel je badkleding.

MIksang retraite in Zuid-Spanje, Tarifa, duinen in Bolonia, Miksang retreat Spain

Duna de Bolonia

Dit bijzondere natuurreservaat is een 'wandelend' weids duingebied bij het Spaanse Bolonia, wat langzaam een lager gelegen bos opslokt, waar het iedere dag weer geheel anders is. Zeer geschikt om hier met de principes van hemel, aarde en mens jezelf onder te dompelen op grotere hoogte.


Ook heeft deze plek een vortex, wat een energetische krachtplek is. Wereldwijd zijn vortexen te vinden op bekende plekken waar spirituele groepen samenkomen en waar tempels staan. Op deze plek kan je een tijdloze off-grid ervaring ervaren, en is zeer geschikt om een vraagstuk die jij nu hebt mee te nemen en sneller kan openbaren wat jij nodig hebt. Meerdere Miksang studenten heb dit al ervaren.
miksang mindful mindfulness fotografie meditatiecursus workshop miksang training hoogsensitief hsp

Vejer de la Frontera

Spreek uit als: Béhèr de la Frontera. Je oefent zowel je Miksang zetel innemen tijdens groepsgewijs wandelen, als individueel in je eigen slentertijd. Deze visuele speelplaats in het uiterst charmante stadje is gedurende +/- 2,5 uur jouw rijkdom van de wereld van de verschijnselen.


Als toerist neem je hier je Miksang zetel in; je bent én toerist én kijkt onbevangen én laat je raken door frisse waarnemingen én geeft oprechte expressie. Geniet van het witte, de lijnen, schaduwen en alles wat jou onverwacht visueel raakt en waarvoor je stil kan staan. Ongehaast, kalm en vertrouwensvol.

Bereikbaarheid

 • Per vliegtuig: Malaga Airport of Sevilla Airport
 • Malaga Airport ligt het dichtst bij Tarifa op een kleine 2 uur
 • Alternatieve route: via Gibraltar Airport (Britse vluchthaven), en dan is het 45 minuten rijden naar Tarifa
 • Vanuit Malaga Airport reis je door naar Tarifa met een huurauto, de bus of laat je je ophalen door lokale taxiservice uit Tarifa
 • De bushalte is vlakbij DarCilla Guesthouse
 • De busverbinding is erg goed, zowel vanaf en naar Malaga Airport

Je hebt ieder moment de keus

 In ieder moment en op iedere plek heb je de keus om met wakkerheid en waardering te kijken. Verschuif je loyaliteit van vele gedachten en fotografische ambitie naar wakker en onbevangen kijken en opmerken wat jou visueel raakt. Kies en sta vaker stil. Kom tot volledige stilstand met de warmte van waardering.