eenvoud, miksang retraite, miksang fotografie, mindful fotografie, miskang fotografie, mindfulness, meditatie, yoga, meditatie retreat, spiritualiteit, creatief fotograferen, contemplatieve fotografie, miksang contemplatieve fotografie

ONLINE MIKSANG VERVOLG


EENVOUD

Jouw verdieping in Miksang Fotografie

Integreer eenvoudig kijken, geraakt zien & eenvoudig Miksang fotograferen vanuit innerlijke rust 

Eenvoudig kijken & zien

Nu jouw Goed Oog ontwaakt is, verdiep je eenvoudig kijken en één iets tegelijk zien

Ontdek eenvoud

Ontdek met een frisse blik 'eenvoud' in jouw alledaagse omgeving

Eenvoudig fotograferen

Leer eenvoudig fotograferen met de Miksang Methode
contemplatieve fotografie miksang mindful mindfulness fotografie meditatiecursus workshop training

Op slag verliefd

Voordat Hèlen Vink met Miksang Fotografie kennismaakte fotografeerde ze zoals ze het leerde op de kunstacademie en de fotografie-opleiding,en had ze zich als kunstenaar een kenmerkende stijl eigen gemaakt. De uitvoering van een nieuw project begon altijd met het bedenken van een idee of concept, en dit met de camera uitvoeren met een 'solide' conceptuele onderbouwing. Het proces van creatief fotograferen is hier een mengeling van op zoek gaan en spontane ingevingen onderweg. Maar hier werd Hèlen op den duur moe en moedeloos van.

In 2006 maakte ze kennis met Miksang Fotografie en werd op slag verliefd! Hèlen begreep onmiddellijk hoe haar ervaringen van fotografie, kunst, mindfulness meditatie en boeddhisme bijeenkwamen op een toegankelijke en poëtische manier. 

Hèlen Vink is gecertificeerd Miksang instructeur, heeft Miksang Fotografie naar Nederland gebracht en geeft sinds 2009 Miksang trainingen en Miksang Masterclasses in Nederland en Europa. 

Sindsdien ervaart Hèlen een doorgaande verliefdheid op de alledaagse wereld, ontdekt ze iedere dag opnieuw de natuurlijke schoonheid die altijd en reeds aanwezig is en ervaart ze vaak en moeiteloos vreugdevolle verbinding in het hier en nu. Zonder hard te werken en zonder te zoeken, vanuit wakkere ontspanning en verwondering.

De magie van alledaagse schoonheid zie je vanuit beschikbaarheid. 'Fris' zien laat je toe door vol & ledig tot stilstand te komen. Je leert fotograferen vanuit innerlijke rust, met precisie. Eén moment tegelijk, vrij & vreugdevol!

Hoe zie je eenvoud?

Over eenvoudig & eenvoud

Het kenmerkende van de Miksang benadering van fotografie is eenvoud. Dit zit 'm in eenvoudig kijken en eenvoudig fotograferen in een volle visuele wereld en ons drukke hoofd. Deze eenvoud weerspiegelt ook als de eenvoudige schoonheid in de Miksang foto's.

In de Miksang training heb je nu kennis gemaakt met de basisprincipes van Miksang Fotografie: het proces van waarneming over kijken, zien en geraakt zien, beschikbaar zijn . Met de drie foto-opdrachten en drie besprekingen heb je jezelf en de wereld om je heen met nieuwe ogen ervaren. Je ziet meer, bent rustiger geworden, geniet meer van wat er de hele tijd reeds al om je heen aanwezig is, en je hebt ervaren dat loslaten altijd een mogelijkheid is.

Simpelweg één iets zien, één iets fotograferen

De intentie 'eenvoud' geeft je een verdieping in deze Miksang benadering van fotografie en het proces van zuivere waarneming. Je ontwikkelt jouw Goed Oog' verder en stabiliseert jouw frisse blik. Met deze intentie en nieuwe visuele oefeningen breng je je wakkere ogen, kalme geest open hart op één lijn: simpelweg één iets zien en één iets fotograferen. 

Helen Vink Miksang Fundamentals picto

Jouw Goed Oog is actief

Miksang betekent 'Goed Oog' en verwijst naar de alledaagse schoonheid en jouw helder zien wat nu geactiveerd is!
Helen Vink Miksang Fundamentals picto

Zien vanuit je hart

Kijken doe je zodra je je ogen opent met je ogen, wakker kijken oefen je en zien gebeurt. Geraakt zien vindt plaats in je hart. Dit voel je! 
Helen Vink Miksang Fundamentals picto

Onbevangen kijken

Beschikbaarheid is de basis om te kijken zonder er meteen over te denken, zonder het in te delen in 'leuk' of 'niet leuk' - onbevangen!

Helen Vink Miksang Mastering picto

Rust & onthaasten

Met een kalme geest herken je hoe je iets vanuit je hart ziet, een voelbare ervaring. Dan kom je tot volledige stilstand!
Helen Vink Miksang Mastering picto

Eenvoudig fotograferen

Met je compact camera, systeem camera of spiegelreflex camera - het maakt niet welke je hebt: je leert eenvoudig fotograferen.
Helen Vink Miksang Mastering picto

Thuis verder oefenen

Je hebt kennisgemaakt met de Miksang-basis, en stabiliseer je jouw frisse blik met 'eenvoud', langzaam kijken en langzaam fotograferen
miksang, miksang fotografie, meditatie, mindfulness, mindful, fotograferen., spiritualiteit, radicale vergeving
€ 247,-
Voor 197,- ipv €217,-

Vervolg jouw Miksang Fotografie met Eenvoud

Nu voor €197,-ipv €217,- ! 
Deze 3-delige training is in aanbouw en is onderweg naar klaar: dan wordt de prijs €247,- (ter waarde van €490,-)


Nu je de basis van Miksang Fotografie hebt ervaren met de 3 foto-opdrachten en besprekingen waar je met open ogen echt bent gaan kijken, en jouw geraakt zien hebt leren herkennen. Vanuit beschikbaarheid kijk je onbevangen, verwonder je je en ervaar je zien vanuit je hart.


In deze online verdieping met de vervolgopdracht 'Eenvoud' stabiliseer je jouw vertrouwen in je ervaringen van geraakt zien, stilstaan, de flits van waarneming toelaten. Je integreert bewuster de 5+1 stappen van de Miksang Methode, en met de oefening 'slow photography' ga je dieper en rustig kijken en leer je oprecht en elegant fotograferen.


Praktisch | Je start live

Deel 1 van 'Eenvoud' start je met Zoom, deze sessie duurt +/- 2 uur 15 minuten. Vooraf staat de fotopresentatie met inleidende tekst voor je klaar in de online leeromgeving. Na de fotobespreking staat deel 2 al voor je klaar, en daarna ook deel 3.


In totaal bestaat 'Eenvoud' uit 3 modules met videolessen, visuele oefeningen en begeleidende uitleg over waarneming en stapsgewijze instructies voor ieder deel van Eenvoud.  In 3 praktische modules met 3 nabesprekingen (live met Zoom) verdiep je je met 'Eenvoud' in het eenvoudig kijken, het zien van eenvoudige visuele vormen en eenvoudig, precies en oprecht fotograferen.


Duur van deze online Miksang training bepaal je zelf, maar houdt rekening met minimaal 6 weken. Na iedere instructie voor de bijbehorende foto-opdracht heb je minimaal 1,5 week de tijd om te oefenen en fotograferen.

miksang, miksang fotografie, meditatie, mindfulness, mindful, fotograferen., spiritualiteit, radicale vergeving
€ 127,-
Voor 77,- ipv €97,-

Deel 1 van de 3-delige Eenvoud

Nu voor €77,-ipv €97,-  twv €150,-!
Wil je graag een Miksang opfrisser? Of weet je nog niet of je verder wilt? Start met Deel 1!
Met de live Zoom sessie, zelf op pad met Deel van Eenvoud, en 1 live fotobespreking met Zoom.


In deze online verdieping met de vervolgopdracht 'Eenvoud' stabiliseer je jouw vertrouwen in je ervaringen van geraakt zien, stilstaan, de flits van waarneming toelaten. Je integreert bewuster de 5+1 stappen van de Miksang Methode, en met de oefening 'slow photography' ga je dieper en rustig kijken en leer je oprecht en elegant fotograferen.


Praktisch | Je start live

Deel 1 van 'Eenvoud' start je met Zoom, deze sessie duurt +/- 2 uur 15 minuten. Vooraf staat de fotopresentatie met inleidende tekst voor je klaar in de online leeromgeving. Na de fotobespreking staat deel 2 al voor je klaar, en daarna ook deel 3.


Duur van deze online Miksang training - Na de live Zoom sessie met instructies voor de bijbehorende foto-opdracht heb je minimaal 1,5 week de tijd om te oefenen en fotograferen.

Er is de eenvoud van geraakt zien wat jij herkent, dwars door de wolken van doorgaande gedachten en de veelheid van de visuele wereld heen.
Eenvoudig één waarneming wat vanuit jouw hart, door de camera, via de foto, via het scherm rechtstreeks naar het publiek gaat. Zodat de kijker direct en eenvoudig kan ervaren wat jij eenvoudig en levendig hebt gezien.

Alledaagse schoonheid is eenvoudig - het punt is dat wij niet zo eenvoudig zijn ;-)

eenvoud, online miksang cursus,, miksang mindful mindfulness fotografie meditatiecursus workshop miksang training hoogsensitief hsp
 • Zelf ervaren hoe je je innerlijke rust verder verdiept met Miksang fotografie?
 • Ervaar hoe je eenvoud ziet en eenvoudig iets ziet.
 • Verbind je je echt met wat je geraakt ziet?
 • Met jouw hernieuwde blik zie je nu al veel meer! 
 • Verdiep jouw ontdekking van alledaagse schoonheid met eenvoud.
 • Wil je meer vertrouwen in geraakt zien ontwikkelen?
 • Wil je vaker echt stil kunnen blijven staan?
 • Leren hoe je comfortabel wordt in het niet-weten, vertouwd raakt met de onzekerheid en vrije val van niet hoeven weten wat en wanneer je gaat zien?
 • Leren hoe je eenvoudige authentieke foto's maakt zonder te zoeken?
 • Ontdekken hoe de poëzie van alledaagse schoonheid jou eenvoudig tegemoet komt?
 • Ontdek de rijkdom van Eenvoud

  Tijdelijke aanbieding

  Met nieuwe oefeningen en de nieuwe Miksang foto-opdracht verdiep je jouw wakker kijken, geraakt zien en oprecht fotograferen.

  €247,- ter waarde van €490,-
  AANBIEDING €247,-  Van €217,-, nu voor €197,-!
  De verdiepende Miksang online-training-in-aanbouw-prijs 
  • In 3 complete lesdagen die je zelf kan verdelen over meerdere dagen
  • In totaal 5 live sessies met Zoom en videolessen
  • Download de bijlage over 'Eenvoud'
  • Met nieuwe visuele oefeningen
  • Met de oefening: 'slow photography'
  • De diepte in met 1 intentie en 1 Miksang foto-opdracht 'eenvoud'
  • In deze 3-delige opbouw zitten 3x fotovoorbeelden en begeleidende instructies
  • Met praktische instructies hoe je met meer precisie een Miksang foto maakt
  • Begrijp jouw flits van waarneming voor je de knop indrukt met de Miksang Methode (5+1 stappen)
  • Deel 1 van eenvoud is een live Zoom sessie
  • Deel 2 van eenvoud staat voor je klaar 
  • Deel 3 van eenvoud is een live Zoom sessie (binnenkort ook online beschikbaar)
  • 3x online Zoom groepsbespreking foto-opdracht
  • Appreciatie wandeling
  • Leer bewust pauzeren, stilstaan en stilzitten
  • Miksang App voor op je smartphone
  • Jouw Miksang foto's delen in de Miksang Community
  • Regelmatig updates en aanpassingen
  • 1 jaar toegang tot de training
  • Deze online training is ook de perfecte voorbereiding voor de live 3-daagse Miksang vervolgretraite 'Ware Verbinding & Velden van Waarneming'
  • Deze online training is een diepgaande Miksang training ook om te herhalen

  Start 

  1. Zaterdag of zondag: 10.00 uur of 13.30 uur

  2. Woensdag: 10.00 uur of 13.30 uur

  Fotobespreking

  Maandag, woensdag of vrijdagavond

  19.30 uur

  Welke Miksang verdieping heb ik nodig?

  Je verschuift: van resultaatgericht met de foto bezig zijn naar open en zuiver waarnemen en genieten van je geraakt zien. Je traint onbevangen kijken en je ervaart 'fris' zien. Fris zien is wat je opmerkt en toelaat.

  Zo ga je meer schoonheid zien in jouw dagelijkse leven, en geniet je meer van wat er de hele tijd al; de alledaagse schoonheid wacht om door jou gezien te worden.

  Je leert over de mechanismen van kijken en zien. En ook meer over je eigen denkgeest en hoe jouw redenerend denken obstakels opwerpt. Kalmte tijdens het proces van waarneming is nodig om te herkennen wanneer je in opwinding of in verveling terechtkomt, of in het beredeneren van je waarneming. Je ontwikkelt vertrouwen in je directe waarnemingen, en als oefenende leer je meer over jezelf.

  Innerlijke stilte heb je nodig om je waarneming te begrijpen en tijdens het fotograferen. Je leert leunen in het niet-weten. Je ontwikkelt een open kalme geest door het werken met intenties en met de aanvullende instructies voor de foto-opdrachten, en tijdens het fotograferen met de Miksang Methode.

  Veel gestelde vragen over de online Miksang training

  Miksang Vragen Online training

  Hoe krijg ik de instructies en de opdrachten?

  Na aanmelding krijg je toegang tot de online leeromgeving van de Miksang Academy, dit kan zowel op de computer/laptop als op je smartphone met de app 'Huddle'. Als je ingelogd bent start je met de introductielezing met de fotopresentatie ter voorbereiding.
  De eerste sessie start nu nog met een live met Zoom waarin ik je verder meeneem in het proces van waarneming en je 1e foto-opdracht, met aanvullende videolessen.
  De 2e en 3e Miksang foto-opdracht met uitleg en de visuele oefeningen staan al voor je klaar.
  Bij iedere Miksang foto-opdracht krijg je voorbeelden te zien, met begeleidende instructies voordat je zelf op pad gaat.

  Wat is de Huddle App?

  Huddle is een online platform. En op dit platform leer je alles over Miksang fotografie.

  Je kunt de opdrachten op jouw moment bekijken: op je telefoon (via deze app) of via onze website op je laptop, desktop of iPad.

  Hoe stuur ik mijn Miksang foto-opdrachten in?

  De opdrachten stuur je in met www.wetransfer.com
  Deze website heeft een gratis service en hiervoor hoef je je dus niet aan te melden of te betalen.

  Met welke camera kan ik de Miksang training volgen?

  Je kan met elke camera onze training volgen, het belangrijkste is dat je je jouw camera op half-automatisch kunt instellen. Je kan met de eerste opdracht helemaal automatisch beginnen. Daarna zet je je camera op de Av stand = Aperture Value, en dit is de modus van diafragmavoorkeur waarmee je de scherptediepte bepaalt.

  In Miksang Fotografie zijn we geïnteresseerd in hoe jouw foto laat zien zoals jij jouw waarneming gezien hebt: hiervoor is het enige wat je echt hoeft te leren hoe je de diafragma instelt. Dit wordt heel eenvoudig uitgelegd.

  Let op: heb jij een smartphone waar je mee fotografeert en Miksang Fotografie zou willen ervaren? Meer je hebt (nog) geen camera?
  Je kan de eerste opdracht prima met je smartphone doen, maar daarna raad ik aan om met de camera op pad te gaan,. Leen er één of vraag mij wat een handige camera is als je toch van plan bent er één aan te schaffen.

  Welke lens heb ik nodig?

  Een digitale camera met een allround zoomlens waarbij het mogelijk is half-automatisch te fotograferen is aan te bevelen. Een lens met een vast brandpunt afstand, waar je niet mee kan inzoomen is niet aan te raden.

  Een compact camera met redelijke zoom en waar een macrofunctie op zit (zie het icoontje van een bloemetje) is helemaal prima.

  Let op: een speciale macrolens voor bij een systeem camera of spiegelreflex camera is niet geschikt voor deze workshop.

  Twijfel je hierover? Aarzel niet om contact op te nemen!

  Heb ik ervaring in meditatie of mindfulness nodig?

  Nee hoor, je kan zo instappen en al doende ervaar je mindful kijken en meditatief zien. Dit zijn ervaringen die je van nature al kent, maar nu bewuster gaat ervaren. Als je hier al wel ervaring in hebt, dan zal dit een verdieping van jouw mindfulness meditatie geven.

  Kan ik de Miksang foto-opdrachten ook met de camera van mijn smartphone/mobiele telefoon meedoen?

  De Miksang training is ingericht voor een digitale camera waarmee je de scherptediepte kan instellen. Natuurlijk kan je de online training helemaal volgen met de camera van je smartphone/mobiele telefoon, maar niet alle modules en gedeeltes uit de foto-besprekingen zijn dan voor jou van toepassing.

  Als je ervoor kiest om met de smartphone mee te doen weet dan dat je bepaalde delen van de bespreking niet van toepassing zijn voor jou omdat bijvoorbeeld de scherptediepte en sluitertijd op een smartphone heel anders werkt als op een camera.

  Scherptediepte is één van basiselementen van de techniek van fotografie die je gaat leren op eenvoudige en praktische wijze, en ook bespreken in Miksang en dit is meteen de belangrijkste!

  Hoe ontvang ik de bespreking van mijn foto's?

  Deze worden live besproken met Zoom op een maandag-, woensdag of vrijdagavond. Van 19.30 - 21.00 uur, afhankelijk hoeveel deelnemers er zijn.

  Hoeveel uur ben ik bezig met de online training? Hoelang heb ik toegang?

  Je hebt oneindig toegang tot onze training. De tijdsinvestering is afhankelijk per persoon.

  • De Miksang lezing bevat 5 modules met 14 korte video's en duurt 1,5 uur.
  • De 'Zelf aan de slag met Miksang' bevat 8 modules met 30 video' s en de tijdsduur hangt van jou af. Het is aan te raden de visuele oefeningen en de foto-opdracht op dezelfde dag te doen, en daar een dag voor uit te trekken
  • De Miksang Online Basis training bevat 12 modules met 49+ video's. Voor de eerste drie foto-opdrachten is het aan te raden dit te verdelen over drie dagen zodat je jezelf ook de ruimte geeft al jouw ervaringen te laten bezinken en zodat jouw foto's tussentijds besproken worden.

  Heb ik fotografie ervaring nodig? En hoeveel fotografische techniek heb ik nodig?

  Nee, je hebt niet persé fotografie-ervaring nodig.
  Na de eerste fotobespreking volgt een uitleg over het nut en de functie van het instellen van de scherptediepte met de Av (of A) instelling.
  De rest van de training gaat over het synchroniseren van jouw ogen, geest en hart, en hoe je deze ervaring zo eenvoudig mogelijk uitdrukt met de camera.

  In de Miksang benadering van fotografie krijg je op eenvoudige wijze scherptediepte uitgelegd, en al doende krijg je dit snel onder de knie.