miksang online, miksang, miksang fotografie, miksang, miksang fotografie, yoga, miksang retraite, spiritualiteit, al;ledaagse schoonheid, meditatie, mindful fotografie, contemplatieve fotografie , helen vink

Miksang Online Training met korting
Ontdek jouw alledaagse schoonheid 


Kijk wakker naar jouw dagelijkse wereld, zie dezelfde wereld nieuw, en verbeter je eenvoudig je foto's

Zelf aan de slag na de lezing

Ga zelf aan de slag met Miksang Fotografie na de lezing

Jouw 1e  Miksang foto-opdracht

Start zelf met mindful kijken en ga op pad met je 1e Miksang foto-opdracht

Start met 3 foto-opdrachten

Leer de complete basis van Miksang Fotografie en zien vanuit je hart
contemplatieve fotografie miksang mindful mindfulness fotografie meditatiecursus workshop training

Wil jij niet alleen mooie foto's? Maar ook meer rust? En vaker kijken met verwondering, écht geraakt worden en écht stilstaan? Voordat je fotografeert...

In de Miksang online module maak je kennis met de basis van Miksang Fotografie; wat het is 'Goed `Oog' precies, en doe je dit en hoe zie je met jouw 'Goed Oog'? Hoe fotograaf je jouw waarneming ipv dat je foto's fotografeert?

Je begint met de basisprincipes van pure waarneming: over kijken en  zien: hoe kijk je, wat is wakker kijken, wat is onbevangen, wat is geraakt zien; hoe werkt dit voor jou?

In het nu is het te zien want de vraag is niet waar de alledaagse schoonheid te zien is, of op welke plekken je de mooiste plaatjes ziet, maar wanneer ervaar je geraakt zien? Niet later, of straks, daarnet of toen dat moment vorige week; geraakt zien gebeurt altijd in het nu!

Sta écht stil en laat de alledaagse schoonheid je tegemoet komen vanuit beschikbaarheid; je bent open, ontvankelijk en nieuwsgierig. Je herkent dat je geraakt wordt en komt tot volledige stilstand.

Helen Vink Miksang Start

Vanuit innerlijke rust

Innerlijke rust is de basis voor de Miksang basis; dit ontwikkel al doende, en vanuit meer innerlijke rust doe je je Miksang opdracht ;-)
Helen Vink Miksang Start

Zien vanuit je hart

Kijken doe je met je ogen en zien gebeurt in je hart en vanuit je hart. De ervaring van geraakt zien is altijd een voelbare ervaring.
Helen Vink Miksang Start

Mindful kijken

Je verschuift van fotograferen en met de foto bezig zijn naar open, onbevangen, nieuwsgierig en mindful kijken.

Helen Vink Miksang Fundamentals picto

Onthaasten

Je begint als eerste met het ontspannen van je denkende geest. Je onthaast je je van je razendsnelle denken.
Helen Vink Miksang Fundamentals picto

Eenvoudig fotograferen

Met je compact camera, systeem camera of spiegelreflex camera - het maakt echt niet welke je hebt! Je leert eenvoudig fotograferen.
Helen Vink Miksang Fundamentals picto

Meteen thuis beginnen

Begin thuis met de visuele oefeningen! Dat kan meteen nu, of morgen. Dan ga met je eerste Miksang foto-opdracht op pad.

Opbouw van deze online Miksang training

Je begint met de Miksang introductielezing en de presentatie van de Miksang foto's en over het cruciale verschil tussen geraakt zien en denken over wat je ziet.

Daarna ga je Zelf aan de slag met je eerste Miksang foto-opdracht met vooraf de visuele oefeningen, en ervaar je zelf jouw Miksang fotografie.

In de Miksang Online Basis Training leer jij alle tips en tricks die nodig zijn om mindful kijken en contemplatief te fotograferen met Miksang Fotografie.


Je start met een live online Zoom sessie, waar ik je meeneem in het vervolg over visuele waarneming, visuele oefeningen en instructies hoe je met je foto-opdracht op pad gaat, en instructie hoe je je foto's uitzoekt. Dit duurt ongeveer 2 uur.

• Plan +/- 1,5 uur de tijd in voor het op pad gaan met je 1e Miksang foto-opdracht

• Plan 1 uur in voor het rustig uitzoeken van je foto's

• Live foto-bespreking met Zoom. Dit duurt ongeveer 1 uur 15 minuten.

Yes, ik wil NU starten!


contemplatieve fotografie miksang mindful mindfulness fotografie meditatiecursus workshop training

Hèlen Vink

In 2006 coördineerde Hèlen Vink de eerste Miksang workshop in Europa en als kersverse deelneemster werd ze op slag verliefd! Hèlen begreep onmiddellijk hoe haar ervaringen van fotografie, mindfulness-meditatie en boeddhisme bijeenkwamen op een toegankelijke en poëtische manier.

Ze heeft Miksang Fotografie naar Nederland gebracht, nauw samengewerkt met Michael Wood - één van de Miksang grondleggers - en is gecertificeerd Miksang instructeur.

Sinds 2009 geeft zij Miksang online trainingen, live retraites en masterclass dagen in Nederland, en organiseert ze 2-jaarlijks een Miksang Retraite in Zuid-Spanje of Frankrijk.

Deelnemers na de training

Ik word er blij van!
Ik vond de basistraining echt heel goed met de oefeningen om anders te kijken. De opbouw is leuk, steeds een ander onderdeel benadrukken. Ik merk dat ik nu meer zie en dat ik blij word van het maken van deze foto’s. 
miksang fotografie, miksang online, miksang webinar, meditatie, mindful fotograferen, contemplatief fotograferen, yoga, zingeving, meditatie in acite, alledaagse schoonheid ontdekken,
Mirella
Vertragen is heel belangrijk
Ik voel beter dat ik wat ik werkelijk zie zou willen veranderen, maar ik doe het dan niet hoor :) En ook de ervaring hoeveel vreugde het geeft als ik in de “flow” zit en met kinderlijke nieuwsgierigheid naar de wereld kan kijken. Daar word ik blij van!
Marion
Ik ben hierdoor een betere fotograaf geworden!
Ik heb het plezier terug gekregen in fotograferen, wat ik kwijt ben geraakt door prestatiedruk vanuit opleiding en masterclasses. Dankjewel!
miksang fotografie, miksang online, miksang webinar, meditatie, mindful fotograferen, contemplatief fotograferen, yoga, zingeving, meditatie in acite, alledaagse schoonheid ontdekken,
Joséphine |  www.josephinekurvers.nl
Er zijn oneindige waarnemingen
Wat ik geleerd heb: het vastleggen van wat ik echt gezien hebt, waar ik door gestopt bent & leunen in de ruimte.

Heel erg bedankt voor alle tijd, aandacht en coaching

miksang fotografie, miksang online, miksang webinar, meditatie, mindful fotograferen, contemplatief fotograferen, yoga, zingeving, meditatie in acite, alledaagse schoonheid ontdekken,
Esther

Een greep uit de Miksang Modules

#Introductielezing

Miksang is een Tibetaans woord en betekent 'Goed Oog'. In deze module maak je kennis met Miksang Fotografie en de magie van alledaagse schoonheid. Inclusief een fotopresentatie en bespreking van 10 Miksang foto's hoe deze ontstaan. 

#Het proces van waarneming

In de contemplatieve benadering van Miksang fotografie ligt de nadruk op het proces van waarneming; de dynamieken van van kijken, zien en visuele gewaarwording. Nog voordat je de camera oppakt. Allerlei aspecten van onbevangen kijken, innerlijke rust, kijken zonder oordelen en Zien vanuit je hart worden besproken in de videolessen. En over hoe fotografie mindfulness-in-actie en meditatie-in-actie kan zijn.
miksang mindful mindfulness fotografie meditatiecursus workshop miksang training hoogsensitief hsp

#De fotopresentatie met toelichting

De rode draad is 'fris' en het kenmerkende aspect van Miksang foto's is eenvoud. Er zijn geen specifieke thema's of onderwerpen, want de alledaagse schoonheid is te zien in de directe omgeving. Met een extra toelichting na de presentatie en bij iedere foto-opdracht is er een fotopresentatie met voorbeelden en een instructievideo.
miksang mindful mindfulness fotografie meditatiecursus workshop miksang training hoogsensitief hsp

#Alledaagse schoonheid & fotografische poëzie

Het contemplatieve aspect van Miksang Fotografie is de tijd nemen en niet meer te zoeken naar mooie foto's. Je laat de alledaagse schoonheid naar je toekomen. Vanuit deze ontspanning en wakkerheid ontstaat de fotografische poëzie op natuurlijke wijze, o.a met de Miksang methode.
miksang retraite, miksang fotografie, miksang workshop, miksang cursus, miksang fotografie, contemplatieve fotografie, meditatie,

#De drie stadia van de Miksang beoefening

Leer over de flits van waarneming, het visueel onderscheid en de Miksang methode; hoe je van een pure levendige waarneming naar een foto gaat die laat zien wat jij zag. Met precies genoeg in beeld.
miksang mindful mindfulness fotografie meditatiecursus workshop miksang training hoogsensitief hsp

#Oefeningen, Miksang foto-opdrachten en foto-bespreking

Nu je de visie van Miksang Fotografie hebt gehoord en de Miksang foto's hebt gezien ga je zelf ervaren wat directe levendige waarneming is. Met grondingsoefeningen, visuele oefeningen vooraf aan de Miksang foto-opdracht ga je heel praktisch op pad. Na iedere foto-opdracht bespreekt Hèlen jouw foto's en ervaringen, samen met andere deelnemers. Hierin ontvang je veel extra's!

Online Miksang Training met Hèlen Vink

Zelf aan de slag -COMPLEET

Na de introductielezing en de basisuitleg over zuivere waarneming ga je zelf aan de slag: met mindful kijken, jouw 'Goed Oog', de visuele oefeningen en je start met jouw 1e Miksang foto-opdracht. Na de fotobespreking staat de volgende opdracht voor je klaar .

€ 490,-
Aanbieding: €183,- ipv €197,- (minus €14,-)
miksang, miksang fotografie, meditatie, mindfulness, mindful, fotograferen., spiritualiteit, radicale vergeving
 • Introductielezing
 • Miksang fotopresentatie met een nabespreking van 10 foto's: hoe ontstaat een Miksang foto?
 • Miksang e-Reader
 • Live Zoom sessie om van start te gaan
 • 3x Mindful grondingsoefening
 • Een serie van 5 visuele oefeningen
 • 3 Miksang foto-opdrachten
 • 3x live jouw foto's en ervaringen nabespreken met Zoom
 • Inleiding en verdieping van de Miksang Methode
 • Bonus: 1 extra foto-opdracht
 • Miksang App
 • Miksang Online Community
 • 19 modules met 49+ lessen ter waarde van €490,-
 • Doorgaande updates
 • 1 jaar toegang

Na deze 3-delige online Miksang Basis

 • Een goede voorbereiding voor de live 3-daagse Miksang Retraite
 • Instapvoorwaarde voor de online verdiepingscursus 'Eenvoud'

Zelf aan de slag - Deel 1

Na de introductielezing en de basisuitleg ga je zelf aan de slag met mindful kijken, jouw 'Goed Oog' , de eerst serie visuele basisoefeningen en ga je met jouw 1e Miksang foto-opdracht op pad.

€ 165,-
Aanbieding: €93,- ipv €107,- (minus 14,-)
miksang, miksang fotografie, meditatie, mindfulness, mindful, fotograferen., spiritualiteit, radicale vergeving
 • Introductielezing
 • Miksang fotopresentatie en een bespreking van 10 foto's: hoe ontstaat een Miksang foto?
 • Miksang e-Reader
 • Live Zoom sessie om van start te gaan
 • 1x Miksang foto-opdracht
 • 1 mindful grondingsoefening
 • 2 basis visuele oefeningen
 • Live jouw foto's en ervaringen nabespreken met Zoom
 • Inleiding in de Miksang methode
 • Een levendige ervaring met Miksang Fotografie
 • Miksang App
 • Miksang Online Community
 • 10 modules met 20+ lessen ter waarde van €165,-
 • Doorgaande updates
 • 6 maanden toegang

Na Zelf aan de slag - Deel 1

 • Je kan doorstromen naar de online Basis Compleet met de volgende 2 foto-opdrachten
miksang online, miksang, miksang fotografie, miksang, miksang fotografie, yoga, miksang retraite, spiritualiteit, al;ledaagse schoonheid, meditatie, mindful fotografie, contemplatieve fotografie , helen vink

Online Miksang Fotografie Voor iedere beginnende en gevorderde fotografie-liefhebber die geïnteresseerd is in het proces van pure waarneming, mindful kijken, geraakt zien en oprecht fotograferen

1. Start nu: kies jouw dag & tijd

De 1e live Zoom sessie duurt +/-2 uur 15 min.

Woensdag 10.00 of 13.30 uur

Zaterdag 10.00 of 13.30 uur

Zondag 10.00 uur

Hoe reserveer je? Mail jij jouw dag van start, plus nog een andere dag.

2. Fotobespreking: kies jouw dag & tijd

Duur live Zoom sessie: +/- 1 uur + 15 min.

Op maandag-, dinsdag- of donderdagavond: 19.30 uur

miksang online, miksang, miksang fotografie, miksang, miksang fotografie, yoga, miksang retraite, spiritualiteit, al;ledaagse schoonheid, meditatie, mindful fotografie, contemplatieve fotografie , helen vink

Aan het eind van de online Miksang training

 • Heb je je hart geopend en ervaar je het plezier van visuele wakkerheid
 • Zie je de alledaagse schoonheid in jouw omgeving
 • Ervaar je een frisse blik
 • Begrijp je het verschil tussen voelen wat je heel direct ziet en denken over wat je ziet
 • Herken je wanneer je geraakt zien ervaart
 • Heb je meer rust en kalmte in jezelf
 • Kan je vaker echt stilstaan
 • Waardeer je de visuele rijkdom die je gaat zien
 • Heb je je inspiratie terug om met je camera op pad te gaan
 • Neem je je camera vaker mee 
 • Voel je je meer verbonden in het hier en nu
 • Heb je een mooie serie Miksang foto's!
 • Kan je instappen in de 3-daagse live Miksang Introductie of kan je verder met het online verdiepingscursus

Meer informatie

Voor wie is Miksang?

• Je hebt al fotografie-ervaring maar je mist inspiratie of je bent vastgelopen

• Je hebt al meditatie-ervaring en mindfulness-ervaring maar je mist inspiratie of bent vastgelopen

• Je wilt graag mindfulness verdiepen met het fotograferen

• Je wilt graag mindful leren kijken en eenvoudig fotograferen

• Je hebt interesse in het proces van pure waarneming en geraakt zien

• Je hebt al meditatie-ervaring en je wilt graag verdieping met meditatie-in-actie

• Je kan niet goed stilzitten met meditatie en mindful oefeningen maar hebt wel behoefte aan innerlijke rust

• Voor de beginnende fotografieliefhebber

• Voor de gevorderde fotografieliefhebber

Wat krijg je?

• Een complete introductie in de basisprincipes van Miksang fotografie

• Keuze uit 6 of 12 modules

• Een app met de hele cursus 

• Individuele bespreking van jouw foto's met iedere opdracht vanuit de Miksang methode

• Een online leeromgeving en inspirerende foto's van mede Miksang studenten

• Een eenvoudige uitleg om je camera te gebruiken

• Onbeperkt toegang

• Bonus opdracht

Wat heb je nodig?

• Een digitale camera: een compact camera, een spiegelreflex camera of een systeem camera

• Een camera met een allround zoomlens

• Een computer of laptop of iPad om je foto's te kunnen selecteren

• Basiskennis van je foto-programma op je computer om je foto's te uploaden en te selecteren

• Heb je een Apple computer? Gebruik dan het programma Foto's.

• Nieuwsgierigheid en veel zin!

Miksang Inspiratie

Van illusie naar poëzie

De kern van Miksang fotografie is zuivere waarneming: als je jouw denken over wat je ziet ontspant, wat zie je dan?

Veel gestelde vragen over de online Miksang training

                   

Miksang Vragen Online training

Hoe krijg ik de instructies en de opdrachten?

Na aanmelding krijg je toegang tot de online leeromgeving van de Miksang Academy, dit kan zowel op de computer/laptop als op je smartphone met de app 'Huddle'. Als je ingelogd bent start je met de introductielezing met de fotopresentatie ter voorbereiding.
De eerste sessie start nu nog met een live met Zoom waarin ik je verder meeneem in het proces van waarneming en je 1e foto-opdracht, met aanvullende videolessen.
De 2e en 3e Miksang foto-opdracht met uitleg en de visuele oefeningen staan al voor je klaar.
Bij iedere Miksang foto-opdracht krijg je voorbeelden te zien, met begeleidende instructies voordat je zelf op pad gaat.

Wat is de Huddle App?

Huddle is een online platform. En op dit platform leer je alles over Miksang fotografie.

Je kunt de opdrachten op jouw moment bekijken: op je telefoon (via deze app) of via onze website op je laptop, desktop of iPad.

Hoe stuur ik mijn Miksang foto-opdrachten in?

De opdrachten stuur je in met www.wetransfer.com
Deze website heeft een gratis service en hiervoor hoef je je dus niet aan te melden of te betalen.

Met welke camera kan ik de Miksang training volgen?

Je kan met elke camera onze training volgen, het belangrijkste is dat je je jouw camera op half-automatisch kunt instellen. Je kan met de eerste opdracht helemaal automatisch beginnen. Daarna zet je je camera op de Av stand = Aperture Value, en dit is de modus van diafragmavoorkeur waarmee je de scherptediepte bepaalt.

In Miksang Fotografie zijn we geïnteresseerd in hoe jouw foto laat zien zoals jij jouw waarneming gezien hebt: hiervoor is het enige wat je echt hoeft te leren hoe je de diafragma instelt. Dit wordt heel eenvoudig uitgelegd.

Let op: heb jij een smartphone waar je mee fotografeert en Miksang Fotografie zou willen ervaren? Meer je hebt (nog) geen camera?
Je kan de eerste opdracht prima met je smartphone doen, maar daarna raad ik aan om met de camera op pad te gaan,. Leen er één of vraag mij wat een handige camera is als je toch van plan bent er één aan te schaffen.

Welke lens heb ik nodig?

Een digitale camera met een allround zoomlens waarbij het mogelijk is half-automatisch te fotograferen is aan te bevelen. Een lens met een vast brandpunt afstand, waar je niet mee kan inzoomen is niet aan te raden.

Een compact camera met redelijke zoom en waar een macrofunctie op zit (zie het icoontje van een bloemetje) is helemaal prima.

Let op: een speciale macrolens voor bij een systeem camera of spiegelreflex camera is niet geschikt voor deze workshop.

Twijfel je hierover? Aarzel niet om contact op te nemen!

Heb ik ervaring in meditatie of mindfulness nodig?

Nee hoor, je kan zo instappen en al doende ervaar je mindful kijken en meditatief zien. Dit zijn ervaringen die je van nature al kent, maar nu bewuster gaat ervaren. Als je hier al wel ervaring in hebt, dan zal dit een verdieping van jouw mindfulness meditatie geven.

Kan ik de Miksang foto-opdrachten ook met de camera van mijn smartphone/mobiele telefoon meedoen?

De Miksang training is ingericht voor een digitale camera waarmee je de scherptediepte kan instellen. Natuurlijk kan je de online training helemaal volgen met de camera van je smartphone/mobiele telefoon, maar niet alle modules en gedeeltes uit de foto-besprekingen zijn dan voor jou van toepassing.

Als je ervoor kiest om met de smartphone mee te doen weet dan dat je bepaalde delen van de bespreking niet van toepassing zijn voor jou omdat bijvoorbeeld de scherptediepte en sluitertijd op een smartphone heel anders werkt als op een camera.

Scherptediepte is één van basiselementen van de techniek van fotografie die je gaat leren op eenvoudige en praktische wijze, en ook bespreken in Miksang en dit is meteen de belangrijkste!

Hoe ontvang ik de bespreking van mijn foto's?

Deze worden live besproken met Zoom op een maandag-, woensdag of vrijdagavond. Van 19.30 - 21.00 uur, afhankelijk hoeveel deelnemers er zijn.

Hoeveel uur ben ik bezig met de online training? Hoelang heb ik toegang?

Je hebt oneindig toegang tot onze training. De tijdsinvestering is afhankelijk per persoon.

• De Miksang lezing bevat 5 modules met 14 korte video's en duurt 1,5 uur.
• De 'Zelf aan de slag met Miksang' bevat 8 modules met 30 video' s en de tijdsduur hangt van jou af. Het is aan te raden de visuele oefeningen en de foto-opdracht op dezelfde dag te doen, en daar een dag voor uit te trekken
• De Miksang Online Basis training bevat 12 modules met 49+ video's. Voor de eerste drie foto-opdrachten is het aan te raden dit te verdelen over drie dagen zodat je jezelf ook de ruimte geeft al jouw ervaringen te laten bezinken en zodat jouw foto's tussentijds besproken worden.

Heb ik fotografie ervaring nodig? En hoeveel fotografische techniek heb ik nodig?

Nee, je hebt niet persé fotografie-ervaring nodig.
Na de eerste fotobespreking volgt een uitleg over het nut en de functie van het instellen van de scherptediepte met de Av (of A) instelling.
De rest van de training gaat over het synchroniseren van jouw ogen, geest en hart, en hoe je deze ervaring zo eenvoudig mogelijk uitdrukt met de camera.

In de Miksang benadering van fotografie krijg je op eenvoudige wijze scherptediepte uitgelegd, en al doende krijg je dit snel onder de knie.