miksang online, miksang, miksang fotografie, miksang, miksang fotografie, yoga, miksang retraite, spiritualiteit, al;ledaagse schoonheid, meditatie, mindful fotografie, contemplatieve fotografie , helen vink

ONLINE  MIKSANG INTRODUCTIELEZING & FOTOPRESENTATIE


Leer meer over onbevangen kijken, fris zien en het ontdekken van jouw alledaagse schoonheid met Zien Vanuit Je Hart

Wat is 'Miksang'?

Ontdek met Miksang 'Goed Oog' de alledaagse schoonheid

Eenvoud & eenvoudig

De eenvoudige schoonheid en eenvoud in is wat vele Miksang foto's kenmerkt

Een frisse blik

Ervaar met mindful kijken een frisse blik en zie dezelfde omgeving als nieuw
Helen Vink Miksang Start

Fris zien

Iedereen is geboren met helder zien. Maar waarom zien we dan niet de hele tijd helder? Over de 'filters' die ontstaan door het vele denken.

Helen Vink Miksang Start

Innerlijke stilte

Innerlijke stilte ontstaat als je het drukke denken ontspant. En je ontspant door met aandacht onbevangen te kijken
Helen Vink Miksang Start

Pure waarneming

In Miksang ligt de nadruk niet op de foto als eindproduct, wel op het proces van puur kijken en puur zien, tot en met de knop indrukken.

Helen Vink Miksang Fundamentals picto

Geraakt zien

Kijken doe je met je ogen en echt zien gebeurt in je hart. Ervaringen van geraakt zien zijn altijd voelbaar; deze voelbaarheid laat je toe.
Helen Vink Miksang Fundamentals picto

Mindful fotograferen

Als ons denken kalmer is is er meer innerlijke ruimte om mindful, open, onbevangen en nieuwsgierig te zijn. Zo oefenen we aandachtig kijken.
Helen Vink Miksang Fundamentals picto

Pure expressie

Begin thuis met de lezing, en een visuele oefening. Meteen nu of later! Ook kan je thuis zelf aan de slag met Miksang Fotografie!
miksang mindful mindfulness fotografie meditatiecursus workshop miksang training hoogsensitief hsp
€ 19,--
€ 14,-

Introductielezing: Zien vanuit je Hart

Jouw kennismaking met Miksang Fotografie; over het proces van levendige waarneming van kijken, zien en geraakt zien. Hoe ontdek je de alledaagse schoonheid? Leer over hoe je hierdoor meer rust in je hoofd krijgt, minder denkt en meer ziet.


Miksang Fotografie gaat over het plezier van onbevangen kijken met wakkere ogen en met aandacht en verbinding kijken. Centraal staat de ervaring van geraakt zien en hoe je deze ervaring fotografeert. Vanuit openheid hoef je nooit meer op zoek te gaan naar mooie foto's, want vanuit deze ontspanning komen visuele waarnemingen je tegemoet.  


De eenvoud en rust in Miksang foto's Laat je meevoeren in de alledaagse schoonheid en eenvoudig fotograferen. Ontspan, herken, geniet van de Miksang foto's en laat je raken.


• Inclusief een gratis videoles met een visuele oefening. 
contemplatieve fotografie miksang mindful mindfulness fotografie meditatiecursus workshop training

In 2006 coördineerde Hèlen Vink de eerste Miksang workshop in Europa en als kersverse deelneemster werd ze op slag verliefd! Hèlen begreep onmiddellijk hoe haar ervaringen van fotografie, mindfulness meditatie en boeddhisme bijeenkwamen op een toegankelijke en poëtische manier.

Miksang is in eerste instantie geen fotografie-cursus!

Maar er wordt natuurlijk wel gefotografeerd ;-) De nadruk ligt eerst op pure waarneming, en al doende ondek je het plezier van alledaagse schoonheid.

Hèlen heeft Miksang Fotografie naar Nederland gebracht, nauw samengewerkt met Michael Wood - één van de oprichters van The Miksang Institute - en is gecertificeerd Miksang instructeur.

Sinds 2009 geeft Hèlen Miksang programma's, retraites en Miksang Masterclass dagen en organiseert ze 1- of 2-jaarlijks een Miksang Retraite in Frankrijk of Zuid-Spanje. 

In deze Miksang benadering van fotografie leer je onbevangen kijken en leer je jouw geraakt zien herkennen. En voordat je de knop indrukt dat je helemaal begrijpt wat je gezien hebt! Als je rust in je hoofd hebt, je met wakkere ogen kijkt en een open hart, voel je écht wat je zomaar onverwacht ziet. Het doel is jouw ervaring van geraakt zien oprecht uit te drukken.

Met jouw camera als hulpmiddel ontdek je hoe je vanuit innerlijke kalmte altijd gelukte foto's kan maken.

online miksang, miksang retraite, miksang fotografie., mindful fotografie, miskang fotografie, mindfulness, meditatie, yoga, meditatie retreat, spiritualiteit, creatief fotograferen, contemplatieve fotografie, miksang contemplatieve fotografie
Je hebt me aandachtig leren kijken (oh, nee dat heet dus zien ;-) op een manier waar ik wel van gehoord had maar nooit zelf had ervaren. En dat is iets dat ik nu regelmatig doe als ik merk dat het druk is in mijn hoofd. Ik herken ook sneller de haast die ik denk te hebben. Dat ik dat herken, en daar niet meer automatisch in blijf hangen, is voor mij grote winst
Ellen van Boxmeer
contemplatieve fotografie miksang mindful mindfulness fotografie meditatiecursus workshop training

Miksang foto's ontstaan vanuit een rustig hoofd, verbinding en onbevangen kijken

In de online lezing maak je kennis met de basis; wat is Miksang 'Goed Oog' en hoe doe je dit? 

De principes van pure waarneming en helder zien: hoe kijk je puur en zuiver, en wat is helder zien? Wat is directe levendige waarneming en wat is het ook niet? En ontdek het verschil tussen de directe ervaring van zien en het denken over wat je ziet.

In het nu ervaar je directe levendige waarneming; de vraag is niet waar je de alledaagse schoonheid ziet, maar wanneer. Niet later, of straks, daarnet of toen dat moment vorig jaar. Altijd nu, want je bent altijd in het nu.

Een staat van openheid is de basis voor hoe de schoonheid van de gewone alledaagse dingen je tegemoet kan komen; hoe je je drukke hoofd rustig laat worden en je met open hart en wakkere ogen kijkt.

Alledaagse schoonheid is er de hele tijd en overal al en toch zien we dat niet de hele tijd, hoe kan dat? Kom meer te weten over kijken vanuit verbinding en een frisse blik.

Moeiteloos foto's verbeteren met de Miksang Methode, zodat de foto laat zien wat je écht gezien hebt. Met niet te veel en niet te weinig in beeld, met precies genoeg in beeld.

De Miksang lezing - Zien vanuit je hart

#Inleiding - Goed Oog

Miksang is een Tibetaans woord wat zich laat vertalen als 'goed oog'. In deze module maak je kennis met de betekenis van 'goed' als fundamentele goedheid voorbij de indeling van 'goed en slecht', en 'oog' als jouw aangeboren helder zien.

#De 3 aspecten van het proces van waarneming

In de contemplatieve benadering van Miksang fotografie ligt de nadruk op het proces van pure waarneming, het plezier van onbevangen kijken en hoe je jouw unieke fris zien ervaart, en deze ervaring met de camera uitdrukt. Dit is de basis van Miksang Fotografie en de Miksang foto's. Over het mechanisme van kijken en zien. Is het mogelijk om te kijken zonder oordelen en vrij van voorinstellingen en conceptuele ideeën? Hoe los je de sluier van het vele denken op? Deze sluier is een barrière tussen jou en jouw directe omgeving, en verhindert om helder te zien en werkelijke verbinding te ervaren.. 
miksang mindful mindfulness fotografie meditatiecursus workshop miksang training hoogsensitief hsp

#Over geraakt zien en alledaagse schoonheid 

Vanuit een kalme geest, wakkere ogen en open hart op één lijn laat je de alledaagse schoonheid naar jou toe komen. In Miksang zijn er geen thema's, geen fotografie-regels en geen gebruik van filters en statief. In Miksang is de rode draad om de ervaring van directe levendige waarneming, jouw verbinding in het hier en nu, te fotograferen. Je kijkt, ziet zomaar iets en kijkt dieper om te begrijpen wat je werkelijk en helemaal hebt gezien. Je kan al helder zien, maar hoe kan het dat je niet (altijd) helder ziet? Er zijn innerlijke  obstakels waardoor helder zien mistig zien wordt.

miksang mindful mindfulness fotografie meditatiecursus workshop miksang training hoogsensitief hsp

#De fotopresentatie: nooit meer op zoek naar mooie foto's

In de Miksang fotopresentatie is het kenmerkende aspect van Miksang foto's 'eenvoud', en is de rode draad als graadmeter is 'fris'. Wat is een gelukte Miksang foto? In Miksang zijn er zijn geen thema's of onderwerpen en geen compositieregels. Over hoe je nooit meer hoeft te zoeken naar mooie foto's maar je je openstelt voor wat jou tegemoet komt. Wel zijn er praktische stappen. Met een nabespreking van 10 Miksang foto's.

#De poëzie van Miksang foto's

Het contemplatieve aspect van Miksang Fotografie is de tijd nemen, volledig tot stilstand komen, dieper kijken en jouw visuele waarneming helemaal begrijpen. Vanuit wakker kijken en begrijpen wat je hebt gezien komt de visuele poëzie middels een foto op natuurlijke wijze tevoorschijn.  
miksang mindful mindfulness fotografie meditatiecursus workshop miksang training hoogsensitief hsp

#Zelf ervaren: met een visuele oefening

Nu je over de visie van Miksang Fotografie hebt gehoord en de Miksang foto's hebt gezien kan je nu meedoen met een visuele oefening om zelf te ervaren en 'proeven' wat directe visuele waarneming is.

Over Miksang Fotografie

Maak nu op je gemak kennis met de principes van Miksang Fotografie. Over de betekenis van 'Goed Oog' en hoe Miksang foto's ontstaan. Leer meer over de aspecten van helder zien, mindful kijken, geraakt zien én het verschil met denken over wat je ziet.

Online Miksang lezing

Jouw kennismaking met Miksang Fotografie

Hoe fotografeer je vanuit je hart, vrij van het vele denken? In deze Miksang benadering van fotografie ligt de nadruk op het proces van levendige waarneming, mindful kijken, opmerken wat visueel resoneert en op het plezier van onverwacht en zomaar iets zien. Ontdek hoe je eenvoudig en authentiek kan fotograferen vanuit een kalme geest, open hart en wakkere ogen op één lijn. Ontspan, geniet van de Miksang foto's en laat je raken door alledaagse schoonheid. Met Hèlen Vink.

€ 19,--
€ 14,-
miksang mindful mindfulness fotografie meditatiecursus workshop miksang training hoogsensitief hsp
 • Introductielezing over Miksang 'Goed Oog' Fotografie en fotograferen
 • Over het proces van waarneming, mindful kijken en zien vanuit je hart
 • Het plezier van onbevangen kijken en geraakt zien
 • Over het vele denken en van alles willen zien en niet willen zien: hoe ontspan je dit met Miksang?
 • Ontdek hoe fotografie niet alleen fotograferen is maar ook mindfulness meditatie in actie
 • Waar en wanneer is de alledaagse schoonheid te zien?
 • Over oprecht en eenvoudig fotograferen
 • Met een Miksang fotopresentatie
 • Krijg inzicht in hoe een Miksang foto ontstaat: met een bespreking van 10 Miksang foto's
 • Extra: een gratis videoles met een visuele oefening
 • Thuis in je eigen tijd en op je gemak beluisteren en bekijken
 • Zelf meteen meedoen met een visuele oefening
 • In 5 modules en 12 video's 
 • Duur: 1,5 uur
 • 1/2 jaar toegang

Veel gestelde vragen over de lezing

                   

Miksang Vragen online lezing

Hoe kan ik de lezing beluisteren en bekijken?

Via de online Miksang Academy, met de app 'Huddle'. Als je ingelogd bent is de Miksang Introductie lezing beschikbaar voor jou, waarin allerlei aspecten van Miksang Fotografie in de videolessen helder worden uitgelegd, en je de fotopresentatie van een selectie van Miksang foto's van Hèlen Vink rustig kan bekijken.
Hierna volgt er een nabespreking van 10 Miksang foto's.
De laatste video is een visuele oefening waar je zelf mee kan doen.

Hoe lang duurt de lezing?

De tijdsinvestering is afhankelijk per persoon. De online Miksang kennismakingslezing bevat 5 modules met 14 korte video's en duurt 1,5 uur.

Wat is de Huddle app?

Huddle is een online platform. En op dit platform leer je alles over Miksang fotografie.

Je kunt de lezing op jouw moment bekijken: op je telefoon (via deze app) of via onze website op je laptop, desktop of iPad.

Heb ik ervaring in meditatie of mindfulness nodig?

Nee hoor, je kan gewoon luisteren en de Miksang foto's bekijken

Heb ik ervaring in fotografie nodig?

Nee. In Miksang Fotografie ligt de nadruk op het proces van waarneming en zien vanuit je hart, en het fotograferen houden we zo eenvoudig mogelijk. In de lezing gaan we niet in op de fototechniek of hoe een camera werkt.

Wat als ik na deze lezing verder zelf aan de slag wil gaan met Miksang Fotografie?

Je kan na deze introductielezing verder met de online 'Zelf aan de slag met Miksang Fotografie' met je 1e Miksang foto-opdracht met de complete Online Basis Training.

Of je kan na deze lezing instappen in de live 3-daagse retraite Miksang Introductie - 'Zien vanuit je hart' in Zandvoort of Amsterdam.

                 

Nooit meer op zoek naar mooie foto's? Wil je dit zelf ervaren? Na de lezing kan je zelf aan de slag