miksang online, miksang, miksang fotografie, miksang, miksang fotografie, yoga, miksang retraite, spiritualiteit, al;ledaagse schoonheid, meditatie, mindful fotografie, contemplatieve fotografie , helen vink

ONLINE Miksang Introductielezing


Over onbevangen kijken, fris zien en het ontdekken van jouw alledaagse schoonheid met Zien Vanuit Je Hart

Ontdek jouw Goed Oog

Activeer jouw Miksang 'Goed Oog' en ontdek de alledaagse schoonheid
De schoonheid en eenvoud in vele Miksang foto's is een natuurlijk resultaat

Een frisse blik

Ervaar mindful kijken en een frisse blik en zie dezelfde omgeving als nieuw
Helen Vink Miksang Start

Iedereen is geboren met de mogelijkheid van helder zien. Waarom zien we dan niet de hele tijd helder? 

Helen Vink Miksang Start
Innerlijke stilte ontstaat is als je het drukke denken ontspant. Je ontspant door met aandacht onbevangen te kijken
Helen Vink Miksang Start

Pure waarneming

De nadruk ligt niet op de foto als eindproduct, wel op het proces van kijken en zien tot de knop indrukken. Eenvoudig kijken

Helen Vink Miksang Fundamentals picto
Kijken doe je met je ogen en zien voel je in je hart. Jouw ervaring van geraakt zien is altijd voelbaar; deze voelbare momenten laat je toe.
Helen Vink Miksang Fundamentals picto
Als je denken kalmer is heb je meer innerlijke ruimte om mindful, open, onbevangen en nieuwsgierig te zijn. Zo oefen je aandachtig kijken.
Helen Vink Miksang Fundamentals picto
Begin thuis met de lezing, en een visuele oefening. Meteen nu of later! Ook kan je zelf aan de slag: start nu met Miksang Fotografie!
contemplatieve fotografie miksang mindful mindfulness fotografie meditatiecursus workshop training

In 2006 coördineerde Hèlen Vink de eerste Miksang workshop in Europa en als kersverse deelneemster werd ze op slag verliefd! Hèlen begreep onmiddellijk hoe haar ervaringen van fotografie, mindfulness meditatie en boeddhisme bijeenkwamen op een toegankelijke en poëtische manier. Miksang is geen fotografie-cursus!

Er wordt natuurlijk gefotografeerd ;-) Maar de nadruk ligt op pure waarneming en het plezier van het ontdekken van alledaagse schoonheid. En hieruit ontstaat waardering  voor het bijzondere van het gewone, de alledaagse wereld..

Hèlen heeft Miksang Fotografie naar Nederland gebracht, nauw samengewerkt met Michael Wood - één van de oprichters van The Miksang Institute - en is gecertificeerd Miksang instructeur.

Sinds 2009 geeft Hèlen Miksang trainingen, retraites en masterclass dagen en organiseert ze jaarlijks een Miksang Retraite in Zuid-Spanje. 

In deze Miksang benadering van fotografie gaat het over onbevangen kijken, geraakt zien en begrijpen wat je ziet vóórdat je fotografeert. Als je rust in je hoofd hebt en een open hart voel je écht wat je zomaar onverwacht ziet. Met contemplatief mindful kijken ervaar je direct wat je fris en levendig ziet. Het doel is om jouw ervaring van geraakt zien oprecht uit te drukken met jouw camera, en ontdekt hoe je vanuit openheid en kalmte altijd gelukte foto's kan maken.

online miksang, miksang retraite, miksang fotografie., mindful fotografie, miskang fotografie, mindfulness, meditatie, yoga, meditatie retreat, spiritualiteit, creatief fotograferen, contemplatieve fotografie, miksang contemplatieve fotografie
Je hebt me aandachtig leren kijken (oh, nee dat heet dus zien ;-) op een manier waar ik wel van gehoord had maar nooit zelf had ervaren. En dat is iets dat ik nu regelmatig doe als ik merk dat het druk is in mijn hoofd. Ik herken ook sneller de haast die ik denk te hebben. Dat ik dat herken, en daar niet meer automatisch in blijf hangen, is voor mij grote winst
Ellen van Boxmeer
contemplatieve fotografie miksang mindful mindfulness fotografie meditatiecursus workshop training

Foto's die ontstaan vanuit een rustig hoofd, verbinding en onbevangen kijken

In de online lezing maak je kennis met de basis; wat is Miksang 'goed oog' en hoe doe je dit? 

De principes van pure waarneming en helder zien: hoe kijk je puur en zuiver, en wat is helder zien? Wat is directe levendige waarneming en wat is het ook niet? Leer het verschil begrijpen tussen de directe ervaring van en het denken over zien.

In het nu ervaar je directe levendige waarneming; de vraag is niet waar je de alledaagse schoonheid ziet, maar wanneer. Niet later, of straks, daarnet of toen dat moment vorig jaar. Altijd nu.

Een meditatieve staat van openheid is de basis voor hoe de schoonheid van de gewone alledaagse dingen je tegemoet kan komen; hoe je je drukke hoofd rustig laat worden en je met open hart en wakkere ogen kijkt.

Alledaagse schoonheid is er de hele tijd en overal al en toch zie je dat niet de hele tijd; hoe je de obstakels oplost en vanuit verbinding kijkt.

Moeiteloos je foto's verbeteren; over het fotograferen met de Miksang Methode, zodat de foto laat zien wat je écht gezien hebt. Met niet te veel en niet te weinig in beeld, precies genoeg.

miksang mindful mindfulness fotografie meditatiecursus workshop miksang training hoogsensitief hsp
€ 17,50-
€ 11,-
Jouw kennismaking met Miksang Fotografie; over het proces van levendige waarneming, rust in je hoofd, minder denken, het plezier van onbevangen kijken met wakkere ogen, aandachtig kijken en de ervaring van geraakt zien. Laat je meevoeren in de ontdekking van alledaagse schoonheid en eenvoudig fotograferen. Ontspan, herken, geniet van de Miksang foto's en laat je raken. 

#Inleiding - Goed Oog

Miksang is een Tibetaans woord wat zich laat vertalen als 'goed oog'. In deze module maak je kennis met de betekenis van 'goed' als fundamentele goedheid voorbij de indeling van 'goed en slecht', en 'oog' als jouw aangeboren helder zien.
In de contemplatieve benadering van Miksang fotografie ligt de nadruk op het proces van pure waarneming, het plezier van onbevangen kijken en hoe je jouw unieke fris zien ervaart. Dit is de basis van Miksang Fotografie en de Miksang foto's. Over de kwaliteiten en functies van kijken en zien, en de ontdekking van alledaagse schoonheid vanuit innerlijke rust. Kijken zonder oordelen en vrij van conceptuele ideeën en hoe het vele denken een sluier is geworden tussen jou en jouw directe  omgeving. Deze sluier verhindert om helder te kunnen zien en werkelijke verbinding te ervaren.. 
miksang mindful mindfulness fotografie meditatiecursus workshop miksang training hoogsensitief hsp

#Over geraakt zien en alledaagse schoonheid 

Vanuit een kalme geest, wakkere ogen en open hart op één lijn laat je de alledaagse schoonheid naar jou toe komen .In Miksang zijn er geen thema's en geen fotografie-regels. Wel heb je een interne begeleidingsmechanisme en zijn er praktische begeleidende stappen. In Miksang is de rode draad om jouw ervaring van directe levendige waarneming, jouw verbinding in het hier en nu, te fotograferen. Je kijkt, ziet zomaar iets en kijkt dieper om te begrijpen wat je werkelijk en helemaal hebt gezien. Je kan al helder zien, maar hoe kan het dat je niet (altijd) helder ziet? De obstakels.

miksang mindful mindfulness fotografie meditatiecursus workshop miksang training hoogsensitief hsp
In de Miksang fotopresentatie is het kenmerkende aspect van Miksang foto's 'eenvoud', en is de rode draad als graadmeter 'fris'. Wat is een gelukte foto? In Miksang zijn er zijn geen thema's of onderwerpen en geen compositieregels. Over hoe je nooit meer hoeft te zoeken naar mooie foto's. In deze fotopresentatie neemt Hèlen je mee wat zij ziet in haar dagelijks leven. Met een nabespreking van 10 Miksang foto's.
Het contemplatieve aspect van Miksang Fotografie is de tijd nemen: volledig tot stilstand komen om dieper te kijken en jouw visuele waarneming helemaal begrijpen. Vanuit wakker kijken komt de visuele poëzie op natuurlijke wijze tevoorschijn.  
miksang mindful mindfulness fotografie meditatiecursus workshop miksang training hoogsensitief hsp
Nu je over de visie van Miksang Fotografie hebt gehoord en de Miksang foto's hebt gezien kan je nu meedoen met een visuele oefening om zelf te ervaren en 'proeven' wat directe visuele waarneming is.

Over Miksang Fotografie

Maak nu op je gemak kennis met de principes van Miksang Fotografie. Over de betekenis van 'Goed Oog' en hoe Miksang foto's ontstaan. Leer meer over de aspecten van helder zien, mindful kijken, geraakt zien én het verschil met denken over wat je ziet.

Online Miksang lezing

Hoe fotografeer je vanuit je hart, vrij van het vele denken? In deze Miksang benadering van fotografie ligt de nadruk op het proces van levendige waarneming, mindful kijken, opmerken wat visueel resoneert en op het plezier van onverwacht en zomaar iets zien. Ontdek hoe je eenvoudig en authentiek kan fotograferen vanuit een kalme geest, open hart en wakkere ogen op één lijn. Ontspan, geniet van de Miksang foto's en laat je raken door alledaagse schoonheid. Met Hèlen Vink.

€ 17,50-
€ 11,-
miksang mindful mindfulness fotografie meditatiecursus workshop miksang training hoogsensitief hsp
 • Introductielezing
 • Thuis in je eigen tijd en op je gemak beluisteren en bekijken
 • Over het proces van waarneming, mindful kijken en zien vanuit je hart
 • Het plezier van onbevangen kijken en geraakt zien
 • Over het vele denken en van alles willen zien en niet willen zien: hoe ontspan je dit met Miksang?
 • Ontdek hoe fotografie niet alleen fotograferen is maar ook mindfulness meditatie in actie
 • Waar en wanneer is de alledaagse schoonheid te zien?
 • Over oprecht en eenvoudig fotograferen
 • Met een Miksang fotopresentatie
 • Krijg inzicht in hoe een Miksang foto ontstaat: 10 Miksang foto's met meer aandacht bespreken
 • Zelf meedoen met een visuele oefening
 • In 5 modules en 12 video's 
 • Duur: 1,5 uur
 • 1/2 jaar toegang
                   

Hoe kan ik de lezing beluisteren en bekijken?

Via de online Miksang Academy, met de app 'Huddle'. Als je ingelogd bent is de Miksang Introductie lezing beschikbaar voor jou, waarin allerlei aspecten van Miksang Fotografie in de videolessen helder worden uitgelegd, en je de fotopresentatie van een selectie van Miksang foto's van Hèlen Vink rustig kan bekijken.
Hierna volgt er een nabespreking van 10 Miksang foto's.
De laatste video is een visuele oefening waar je zelf mee kan doen.

Hoe lang duurt de lezing?

De tijdsinvestering is afhankelijk per persoon. De online Miksang kennismakingslezing bevat 5 modules met 14 korte video's en duurt 1,5 uur.

Wat is de Huddle app?

Huddle is een online platform. En op dit platform leer je alles over Miksang fotografie.

Je kunt de lezing op jouw moment bekijken: op je telefoon (via deze app) of via onze website op je laptop, desktop of iPad.

Heb ik ervaring in meditatie of mindfulness nodig?

Nee hoor, je kan gewoon luisteren en de Miksang foto's bekijken

Heb ik ervaring in fotografie nodig?

Nee. In Miksang Fotografie ligt de nadruk op het proces van waarneming en zien vanuit je hart, en het fotograferen houden we zo eenvoudig mogelijk. In de lezing gaan we niet in op de fototechniek of hoe een camera werkt.

Wat als ik na deze lezing verder zelf aan de slag wil gaan met Miksang Fotografie?

Je kan na deze introductielezing verder met de online 'Zelf aan de slag met Miksang Fotografie' met je 1e Miksang foto-opdracht met de complete Online Basis Training.

Of je kan na deze lezing instappen in de live 4-daagse retraite Miksang Introductie in Zandvoort.