Miksang Master - Oneindig Ontvouwen

  Jouw Miksang zetel & het begin van jouw Miksang Meesterschap

Meditatie in Actie

Volledige stilstand komen en begrijpen wat je ziet vanit innerlijke 

Fotografische Poëzie

De verrukking van het zien van het bijzondere van het gewone

Mindful in Actie

Het plezier van dieper kijken en de MIksang Methode  
miksang mindful mindfulness fotografie meditatiecursus workshop miksang training hoogsensitief hsp

Jouw speelplaats

Jouw alledaagse omgeving is nu de speelplaats voor jouw fotografische expressie; waar je ook maar bent 

miksang mindful mindfulness fotografie meditatiecursus workshop miksang training hoogsensitief hsp

Simplexiteit zien

Nu je ook je innerlijke eenvoud meer stabiel is verken je de complexiteit van de visuele wereld
miksang mindful mindfulness fotografie meditatiecursus workshop miksang training hoogsensitief hsp

Reflecties

Diep kijken voorbij het 'ding', kleur, momenten en ruimte onderzoek je reflecties en spiegelingen
miksang mindful mindfulness fotografie meditatiecursus workshop miksang training hoogsensitief hsp

Paste-ups

Een nieuwe Miksang kijk- en foto-opdracht: teksten, reclame, neonlichten. Alles is mogelijk!

miksang mindful mindfulness fotografie meditatiecursus workshop miksang training hoogsensitief hsp

Gelaagdheden

Ontdek de meerdere gelaagdheden in de rijkdom van de vele visuele vormen, figuren en verschijnselen 
miksang mindful mindfulness fotografie meditatiecursus workshop miksang training hoogsensitief hsp

Momenten als poëzie

Poëtische momenten in ruimte gelaagdheden, in ruimte, reflecties, spiegelingen en paste-ups.
miksang fotografie, contemplatieve fotografie, wat is miksang, miksang, meditatie, mindfulness, mindful fotograferen, meditatief fotograferen, fotografie, yoga

Het einde is het begin

Oneindige Ontvouwing is het logisch gevolg van al jouw voorgaande Miksang trainingen! Nu dompel je je onder in waar jouw Miksang-reis begint en begint. Miksang Fotografie heeft jouw kijk op de wereld verandert. Je hebt een goede ervaringsmatig begrip van de Miksang beoefening de richtlijn 'fris' - je houdt voeling met 'fris', je bent oprecht over jezelf, wat je ziet en wat je in je selectie van foto's uitkiest.

Je weet dat beschikbaarheid de sleutel is wat in de uitgelijndheid van je ogen, geest en hart ligt. Het plezier van fotograferen vanuit de Miksang basisprincipes en de 5+1 stapsgewijze Miksang methode heb je geïntegreerd.

Vanuit al deze processen die je doorlopen hebt om tot eenvoudig de wereld te kunnen zien en vanuit de eenvoud in jezelf in onderzoek je de gelaagde visuele rijkdom. 

Je verschuift je loyaliteit definitief naar 'fris', als de rode draad, de 'prime directive'.

Tegelijk is het ook nodig om subtiele Miksang gewoonten, Miksang beperkingen en jouw Miksang database op te lossen die je, -onbewust en bewust - in jouw Miksangreis tot nu toe hebt ontwikkeld. Dit was behulpzaam voor je Miksang beoefening, en nu is het zover om weer los te laten. 

Je laat je inspireren én je vaart op je eigen Miksang navigatie van passie, nieuwsgierig onderzoekend en geraakt zien.

Er is geen 'Miksang' meer als zodanigl

Wel is er jouw staat van zijn van openheid, opmerken wat jou visueel raakt en het verlangen om hier oprecht en elegant fotografisch expressie geven. Jij als mens met een open warm hart, kalme geest en wakkere blik en jouw camera, verbonden in het hier en nu. Je neemt de tijd nemen en aarzelt niet.

Het is verliefd zijn op je wereld zoals die is, jouw wereld waarderen zoals die is.

"Verliefd op jouw wereld, pure expressie, visuele poëzie en waarnemingen die oneindig ontvouwen"


Hèlen Vink

Jouw Miksang Meesterschap

contemplatieve fotografie miksang mindful mindfulness fotografie meditatiecursus workshop training
€ 690,-
€ 590,-

Oneindig Ontvouwen |  10 t/ t/m 13 april '25

4-daagse Miksang Master Retreat

Vroegboekingsprijs: €540,- 


Je dompelt je onder in de gelaagde visuele rijkdom van de wereld van de verschijnselen, vanuit de eenvoud in jezelf. Nu je je onbevangen kijken hebt gestabiliseerd en een belichaamd begrip hebt van de Miksang basisprincipes en de Miksang methode is dit je thuisbasis waar je altijd weer op kan terugvallen. In de gelaagdheid van reflecties, spiegelingen en juxtaposities oefen je verder met kijken vrij van referentie, zonder terug te vallen op de conventionele fotografie. Ook los je Miksang concepten op die je hinderen ipv helpen.

Iedere dag met lezingen, nieuwe intenties en uitwisselingen over de oneindige ontvouwing van zien vanuit je hart en contemplatief fotograferen.


Er is geen begin en einde, er is geen 'aan-' en 'uitknop' van wakker kijken en opmerken wat resoneert. Vanaf dat je opstaat in de ochtend tot het donker is heel eenvoudig een doorlopende stroom van kijken vanuit de openheid in jezelf aanwezig, het herkennen wanneer je geraakt zien ervaart, en de keus om tot volledige stilstand te komen en expressie te geven met jouw camera.

Als een natuurlijke mindfulness-in-actie vanuit vertrouwen en verlangen van heilige verbinding en expressie. 2Met grondingsoefeningen en visuele oefeningen op dag 1. Iedere dag wordt afgesloten met de ervarings- en fotobespreking.

Het Miksang programma

miksang master, miksang fotografie, contemplatieve fotografie, wat is miksang, miksang, meditatie, mindfulness, mindful fotograferen, meditatief fotografren

Miksang Master - Dag 1

Je oefent Miksang met volle overgave en passie en laat je niet of steeds minder afleiden door je eigen gedachten over of we wel of niet fris kunnen zien. Je gelooft niet al je gedachten én je ontkent al je gedachten ook niet.

Deze dag is de Miksang intentie reflecties en spiegelingen - één van de manieren hoe gelaagdheden visueel aanwezig is in de dagelijkse wereld.

miksang retraite, miksang fotografie, mindful fotografie, miskang fotografie, mindfulness, meditatie, yoga, meditatie retreat, spiritualiteit, creatief fotograferen, contemplatieve fotografie, miksang contemplatieve fotografie

Miksang Master - Dag 2

Introductie over paste-ups en juxtapositie als vormen en figuren van gelaagdheden.

Eindelijk mogen de letters en getallen in beeld komen! Waarom nu pas? Je hebt ondertussen allerlei aspecten van waarnemingsprocessen meegemaakt en doorlopen en je fotografische expressie met Miksang geoefend.

Je bent stabiel als in dat je kan kijken voorbij de conventionele betekenissen, geraakt zien herkent en je verbindt aan oprechte fotografische expressie.

miksang master, miksang fotografie, contemplatieve fotografie, wat is miksang, miksang, meditatie, mindfulness, mindful fotograferen, meditatief fotografren

Miksang Master - Dag 3

Op deze dag onderzoek je de complexiteit, gelaagdheden, paste-ups op de drukste 'marktplaats'. We gaan als groep naar het Centraal Station Amsterdam. Hoewel dit de visuele speelplaats is voor deze dag begint jouw Miksang gewaarzijn in jouw huis/accommodatie, zodra je wakker wordt.


'Als je met een stille geest op een drukke marktplaats kan zijn, dan ben je goed getraind bent'. Dit ervaar je in de praktijk; je proeft, oefent en geniet. Jij bent het oog van de storm, vanuit deze kalme plek in jezelf én met het bewustzijn van de drukte om je heen - dat kan zowel de letterlijke drukte als je drukke gedachtenstroom zijn - kijk je met open, warme nieuwsgierigheid, opmerkzaam.
miksang master, miksang fotografie, contemplatieve fotografie, wat is miksang, miksang, meditatie, mindfulness, mindful fotograferen, meditatief fotografren

Miksang Master - Dag 4

Op deze laatste dag breng je alles samen - reflecties, gelaagdheden, paste-ups en momenten in alle voorgaande visuele verschijnselen. Er is geen Miksang fotografie meer, je verschuift naar wat zich visueel ontvouwt als jij geraakt zien ervaart, wat resoneert. Er is alleen fris en oprecht en elegant.


Deze dag sluiten we feestelijk af met de uitreiking van het Miksang Master certificaat.

De vreugde van jouw authentieke fotografische expressie

Ambitie wordt als iets positiefs gezien; met hard werken volgt er een gewenst resultaat en wordt jouw beoogde doel bereikt. Echter in de Miksang benadering van fotografie is ambitie juist een obstakel. Het idee van fotografische ambitie gaat altijd over hoe je iets wilt laten zien waarvan je denkt dat het gewenst is en wat je er voor terugkrijgt van het ''publiek'. Hier liggen verwachtingen in en onder. In de Miksang benadering zijn het juist de verwachtingen die verhinderen dat je beschikbaar bent, en verhinderen dat je vrij fotografeert. Je lost ambitie op door vrij te zijn van voorbedachte idee en vrij van vasthoudendheid aan hoe een foto eruit moet komen te zien.


Iedere mentale filter, iedere verwachting herken je nu, los je op - je kiest voor open, onbevangen, oprecht: 3xO!


Je ontspant je ambitie en je landt in de open levendige ruimte van waaruit poëtische waarnemingen zich ontvouwen, die jij kan ontvangen. Dit is je thuisbasis. Zo wordt fotograferen een reis van visuele verrukking, de voldoening van open kijken en wat visueel resoneert in de visuele rijkdom. Deze geraaktheid laat je volledig toe, je kan ermee zijn tot je begrijpt wat je werkelijk en precies hebt gezien vanuit je open hart, kalme geest en wakkere ogen op één lijn. Je waardeert ieder aspect van je waarneming. De vreugde van volle verbinding met jouw menselijke geraaktheid ontsluit een natuurlijk verlangen om je uit te drukken. 

Je verschuift jouw loyaliteit van 'ambitie' naar 'fris' en het doel is jouw persoonlijke authentieke fotografische expressie.

4-daagse Miksang Master Retraite 2025

miksang master, miksang fotografie, contemplatieve fotografie, wat is miksang, miksang, meditatie, mindfulness, mindful fotograferen, meditatief fotografren

10 t/m 13

APRIL

09:00 - 18.00

Miksang Master | Oneindig Ontvouwen

Zandvoort aan Zee & Amsterdam CS

Oneindige waarnemingen, oneindige ontvouwingDe zin van Miksang 'Goed Oogis niet alleen wakker kijken en de ontdekking van alledaagse schoonheid. Dit is de ontdekking in het begin van jouw Miksang reis. Nu ben je meer vertrouwd met het waarnemingsproces en belichaamt dit steeds meer. Het is logisch dat ontwaaktheid en geraakt zien zich in je dagelijks leven vermengd. Je hebt je barrières ontmanteld, je bent uit je verlegenheid gestapt, je hoeft niet meer voor of tegen de wereld te zijn want je onderscheidingsvermogen over wat wel en niet resoneert hoort bij wakker kijken en ontwaaktheid. Vanuit hartsverbinding, je laten raken, toelaten wat je raakt, waardering en nooit aflatende fotografische expressie kan je met de wereld zijn en in de wereld zijn, zoals deze is. Waar je ook maar bent, zoals je bent. Hier en nu, één moment tegelijk.