Elegantie

Het ontdekken van elegantie

Het ontdekken van elegantie is een uitdrukking van jouw staat van geest in waardering en openheid, vrij van gewoontelijke referentiekaders. 

Er is altijd elegantie in de wereld om jou heen, inherent en altijd aanwezig. 

Totale overgave

Elegantie komt voort uit totale overgave, aan dat alles werkbaar is, aan de waarheid van het waarderen van de dingen zoals ze zijn.

De tijd nemen om werkelijk te stoppen - te pauzeren - als je iets opmerkt als een visuele resonantie, en precies en oprecht hierover bent is wat op natuurlijke wijze elegantie voortbrengt.

De overgave aan fris.

De aanwezigheid van elegantie

• in jezelf, als de ultieme vriendelijkheid naar jezelf toe
• als een staat van geest, oprecht fotograferen vanuit hartsgecentreerdheid
• in de foto, als reflectie van eenvoud van de fotografische expressie en het volledig begrijpen van de waarneming
• in de wereld, de dingen waarderen zoals ze zijn

"Elegantie betekent de dingen waarderen zoals ze zijn. Er is een gevoel van verrukking en van onverschrokkenheid. Je bent niet bang voor donkere hoeken. Als er donkere, mysterieuze hoeken zijn, zwart en verwarrend, negeer ze met je glorie, je gevoel voor schoonheid, je gevoel van reinheid, je gevoel van vorstelijk te zijn. Omdat je op deze manier angst kunt overwinnen, staat tantra, of het hoogste stadium in de Tibetaans-boeddhistische beoefening, bekend als de koning van alle stadia op het pad. Je neemt een houding aan van een perfect volledige en zeer rijke basisgezondheid" ~ Chögyam Trungpa
Reactie plaatsen