arrow_drop_up arrow_drop_down

Veel gestelde Miksang vragen

Miksang Vragen

Welke camera heb ik nodig voor de cursus?

De Miksang workshops zijn geheel digitaal. Een geschikte digitale camera kan zijn: een compact camera, een systeem camera of een spiegelreflex camera. Geen smartphone!

Voor de camera is een minimaal pixelvermogen van 8.0 met een verwisselbare geheugenkaart een vereiste. Hoe hoger het pixelvermogen hoe beter de kwaliteit, en een camera tussen de 8.0 en (>)24.0 megapixel is aan te raden. Kijk in de handleiding van uw camera hoe u de diafragma/scherptediepte en de sluitertijd kan instellen. Ook zijn de automatische en half-automatische instellingen op de hedendaagse digitale camera’s tegenwoordig heel goed, en om in Miksang 1 mee te doen helemaal prima.

In Miksang workshops zijn we geïnteresseerd in onze waarnemingen, en hoe we deze ervaringen door middel van het medium fotografie uitdrukken met onze camera. Basiskennis en vaardigheid hebben over de sluitertijd, diepteveld/diafragma en ISO helpt hierbij. Maar ook de automatische en half-automatische instellingen op de hedendaagse digitale camera’s zijn tegenwoordig heel goed.

Welke lens heb ik nodig voor de Miksang Start training?

Een digitale camera met een allround zoomlens waarbij het mogelijk is half-automatisch te fotograferen is aan te bevelen. Een lens met een vast brandpunt afstand, waar je niet mee kan inzoomen is niet aan te raden.

Een compact camera met redelijke zoom en waar een macrofunctie op zit (zie het icoontje van een bloemetje) is helemaal prima.

Let op: een speciale macrolens is niet geschikt voor deze workshop.

Heb ik fotografie-ervaring nodig voor deze training?

Nee. Indien nodig kunnen wij u de grondbeginselen van een camera leren. De rest van de training gaat over het synchroniseren van onze ogen, geest en hart, en hoe we deze ervaring zo eenvoudig mogelijk uitdrukken met de camera.

Heb ik meditatie-ervaring nodig voor deze training?

Nee. Het is fijn en handig om bekend te zijn met meditatie, maar in Miksang oefenen we onbevangen kijken en wakker zien met visuele oefeningen en foto-opdrachten. De rest van de training gaat over het synchroniseren van onze ogen, geest en hart, en hoe we deze ervaring zo eenvoudig mogelijk uitdrukken met de camera.

Heb ik extra apparatuur nodig?

Nee. Er wordt geen gebruik gemaakt van een statief of een flitser en we gebruiken ook geen filters. In contemplatieve fotografie is het niet nodig om speciale effecten en extra apparatuur in te zetten.

Heb ik een laptop nodig?

Als je in het bezit van een laptop bent, dan is het aan te raden deze nemen voor het uitzoeken van de foto’s.

Aub zorg dat je bekend met:

- een softwareprogramma op jouw computer om de digitale foto’s te kunnen uploaden
- hoe je de foto's kan selecteren
- hoe je de selectie foto's op een usb stick overzet

Wat is er nog meer bij inbegrepen?

Vooraf aan de workshop, ontvang je een reader.
Dit wordt je per email in pdf-formaat toegezonden, en je ontvangt op de eerste dag de reader in een uitgeprinte versie

Is de online lezing optioneel?

Nee. Deze lezing voorziet je van informatie over de relevante onderwerpen en is de basis voor de gehele training. In de lezing maak je kennis met de basisprincipes waar in de lesdagen verderop wordt ingegaan, en er wordt een fotopresentatie vertoond. en dit is tevens de kennismaking met de Miksang leringen en de Dharmakunst leringen.

Als de introductielezing live is: is de lezing optioneel?

Nee. Deze lezing voorziet u van informatie over de relevante onderwerpen en is de basis voor de gehele cursus. In de lezing maakt u kennis met de basisprincipes waar iedere dag in de lesdagen op wordt ingegaan. In de online lezing wordt er een fotopresentatie vertoond. En dit is tevens de kennismaking met de Miksang leringen en de Dharmakunst leringen.
Behalve dat er een algemene oriëntatie plaatsvindt zal er ook informatie gegeven worden over de verschillende aspecten van de logistieke aard van de cursus. Zoals de locatie van de visuele oefeningen en de buitenopdrachten, etc.

Kan ik 1 of meerdere dagdelen van de lesdagen missen?

Het is niet aan te raden, maar zal geheel van jezelf afhangen. De introductielezing en fotopresentatie is een voorwaarde voor deelname. Er is geen korting mogelijk voor een gedeeltelijke deelname. De 3-daagse workshop heeft een natuurlijk en opbouwend verloop en ieder gedeelte is een belangrijk onderdeel van de totale ervaring. Het beste is dat u het zo organiseert dat u volledig kunt deelnemen. Voor de laatste dag is het aan te bevelen tot 18.00 uur aanwezig te kunnen zijn.

Is de accommodatie inbegrepen?

Nee. Je zult zelf zorg moeten dragen voor jouw overnachtingsmogelijkheid, tenzij anders vermeld.
Heb je hulp nodig of een aanbeveling? Neem contact met ons op en dan helpen wij graag.

Is de workshop inclusief lunch?

Nee (tenzij anders vermeld).
We zullen een paar keer gezamenlijk lunchen; dit is optioneel en niet inbegrepen bij de prijs van de Miksang training.

Ik heb geen auto: hoe kom ik waar ik moet zijn?

De buitenactiviteiten als visuele oefeningen en de foto-opdrachten vinden plaats op loopafstand van de workshop locatie. Indien dit niet zo is organiseren we carpooling op weg naar een oefenlocatie buiten, of we reizen gezamenlijk met het OV. Je dient zelf voor vervoer te zorgen om naar de trainingslocatie te komen.

Annulering en restitutie

Miksang vergoedt geen enkel gedeelte van het lesgeld tenzij de training wordt geannuleerd.
Als jouw deelname vlak voor aanvang van de workshop verhinderd wordt door speciale omstandigheden(ziekte, ongeval, overlijden van naasten), bestaat de mogelijkheid om binnen een jaar van oorspronkelijke registratie deel te nemen aan dezelfde training (of in overleg deelname aan een andere verdiepingstraining - alleen geldig voor de verdiepingstrainingen) in Nederland. Verzoeken om restitutie na afloop van de training kunnen niet meer gehonoreerd worden. De Miksang leraar/leraren moeten ver voor de datum van de workshop de locatie- en accommodatiekosten regelen. De organisatie hiervan hangt samen met de aanmeldingen vooraf. Bevestig ajb jouw reis- en accommodatie-reserveringen pas zodra je de definitieve bevestiging hebt ontvangen dat de workshop het minimale aantal benodigde aanmeldingen heeft, en jij hierover een email hebt ontvangen van de Miksang organisatie. Miksang Fotografie is niet verantwoordelijk voor de vergoeding van de kosten van vliegtickets, treintickets, hotelkamers of enig andere reisgerelateerde kosten. Lees ook Algemene Voorwaarden >

Is er korting of een tegemoetkoming mogelijk?

- Gedeeltelijke tegemoetkoming voor een training hangt af van het aantal aanmeldingen en het kunnen aantonen van de werkelijke noodzakelijkheid. Neem ajb contact op zodat we samen een oplossing kunnen vinden.
- In overleg is gespreide betaling altijd mogelijk.

                                 

Over cookies: